Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Bogat program manifestacije Uskrs u Osijeku

Uskrsni tramvaj, gnijezdo u ZOO-u, izložba oldtajmera, Moto zeke...

Foto: Osijek
Kulminacija događanja bit će Uskrsni ponedjeljak kada se održavaju edukativne i zabavne igre, druženje s uskrsnim zekom, a ispred Hotela ZOO i izložba jedinstvenih oldtajmera

Manifestacija Uskrs u Osijeku počela je u subotu 1. travnja i donosi bogat program s fokusom na obiteljski sadržaj. Osijek kroz ovu manifestaciju, ali i cjelokupnu turističku ponudu, istaknuto je, potvrđuje da je najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma.

– S ponosom možemo istaknuti kako je 2022. u turističkom smislu bila nova rekordna godina. Kada govorimo o turističkim noćenjima, imamo povećanje od četiri posto u odnosu na rekordnu 2021. godinu. Grad Osijek je centar turizma cjelokupne istočne Hrvatske i ima najveći broj noćenja kontinentalnog turizma nakon Zagreba. Maksimalno radimo na tome da te brojke i povećamo. To potvrđuju i trendovi za prva dva mjeseca ove godine, kada je povećan broj noćenja za 50 posto u odnosu na iste mjesece prethodne godine – izvijestila je dogradonačelnica Jasenka Crnković.

Prigodno uređena, ali i obnovljena kompa na Dravi također vozi od 1. travnja, dok će program u ZOO-u započeti 6. travnja gradnjom osječkog gnijezda, u čemu će zaposlenicima ZOO-a moći pripomoći i zainteresirana djeca. Kulminacija događanja bit će Uskrsni ponedjeljak kada se održavaju edukativne i zabavne igre, druženje s uskrsnim zekom, a ispred Hotela ZOO i izložba jedinstvenih oldtajmera. I popularni Uskrsni tramvaj vozi od 1. travnja na redovnoj liniji gradskog prijevoza.

Tradicionalno na Veliki petak Grad Osijek na Trgu Sv. Trojstva organizira podjelu 2000 besplatnih porcija fiša, dok će Veliku subotu obilježiti jedinstvena manifestacija Šarana jaja bojama grada. Na štandovima, koji će se smjestiti na Trgu slobode, brojne će udruge nacionalnih manjina te drugi čuvari tradicije prikazati svoje korizmene i uskrsne običaje, a u podne se očekuje i dolazak omiljenih Moto zeka. 

Pokrenuta Inicijativa 4 grada OSIJEK Inicijativa 4 grada – platforma za suradnju najvećih gradova Ministar Butković uručio gradonačelniku Radiću vrijedan ugovor Stiže 10 novih niskopodnih tramvaja vrijednih 25 milijuna eura OSIJEK Američki Jabil zaposlit će 1500 radnika u Osijeku