Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
SLATKO

Usred grada postavili kućicu za knjige

Foto: Grad Čakovec
Prvi set knjiga postavili su djelatnici knjižnice, a to mogu učiniti i građani, s time da će djelatnici knjižnice kontrolirati sadržaje koje će ostavljati

U središtu Čakovca postavljena je - kućica za knjige. Obilježavajući Mjesec hrvatske knjige, koji traje od 15. listopada do 15. studenoga, Grad Čakovec je na inicijativu Čakovčanke Marije Maček i u suradnji s knjižnicom Nikola Zrinski odlučio građanima približiti knjigu i kulturu čitanja. 

deficitarni studiji Od ove akademske godine čakovečki studenti ne moraju vraćati stipendije

- Kućica za knjige zamišljena je kao mjesto na kojem će građani besplatno posuđivati knjige, a zatim ih i vratiti ili kućicu dopuniti knjigama iz vlastite zbirke. Kućica ima dvije police, donja je namijenjena djeci, dok je gornja za odrasle čitatelje - kažu u Gradskoj upravi.

Prvi set knjiga postavili su djelatnici knjižnice, a to mogu učiniti i građani, s time da će djelatnici knjižnice kontrolirati sadržaje koje će ostavljati. Prvu kućicu za knjige koju su oslikali učenici Graditeljske škole pod vodstvom profesora Krešimira Hlebeca, otvorili su gradonačelnik Stjepan Kovač i ravnateljica knjižnice Ljiljana Križan. U gradu će uskoro osvanuti još nekoliko takvih kućica, uključujući i bolnicu.