Izbornik
Naslovnica Gradovi
Otvorena dva nova krila daruvarskog Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor”

Uz više djece i nova radna mjesta

Foto: Grad Daruvar
Prostor je opremljen i novim namještajem te didaktičkim igračkama

Početak godine Daruvarčanima je, na zadovoljstvo najmlađih, donio službeno otvorenje dva nova krila daruvarskog Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor“. Na otvorenju su bili gradonačelnik Damir Lneniček, zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Trkač te saborski zastupnik Miro Totgergeli. Ravnateljica Dječjeg vrtića Irena Šulentić, gradonačelnik Lneniček i saborski zastupnik Totgergeli svečano su prerezali vrpcu pred ulazom u novo krilo, a sastojala se od dječjih crteža.

NOVI UGOVOR SA SAVEZOM Posavec: Jedina smo županija koja osigurava asistente i za vrtićku djecu

U novom dijelu vrtića opremljen je prostor za sedam odgojno-obrazovnih skupina. Uz moderne standarde koje vrtić sada ispunjava djeca će još više uživati u igri, a odgojiteljicama omogućiti kvalitetniji rad i edukaciju kroz igru s djecom. U ovaj projekt uloženo je 10,000.000 kuna, a Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku podržalo je investiciju sa 1,200.000 kn za dogradnju jasličkog djela vrtića.

– Sve je proteklo u skladu s planovima i željama, a unatoč poteškoćama putem možemo biti zadovoljni i sretni što imamo vrtić dostojan 21. stoljeća. Također, možemo reći da je vrtić otvoren zahvaljujući gradskim vijećnicima koji su glasali za njegovu gradnju, ali i zbog truda saborskih zastupnika Mire Totgergelija i Vladimira Bileka. Osim novih krila, obnovili smo i parking i prilaznu cestu, ali i kupili smo i novu opremu za vrtić i njegovo unutarnje uređenje – objasnio je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Inače, ovo znači da će se vrtić proširiti za još jednu vrtićku skupinu te se očekuje da će se do kraja godine doći do krajnjeg broja djece koji vrtić može primiti, njih 250. Povećan je i broj zaposlenika, zaposlena su dva nova odgojitelja, pomoćna kuharica i servirka, spremačica i stručni suradnik logoped. Iako je početak radova obilježilo loše vrijeme, na kraju odrađenog posla svoje zadovoljstvo nije skrivao ni Stjepan Lešković, direktor firme Elmo iz Grubišnog Polja koja je bila izvođač radova.

Daruvar Za Grad je 2020. bila izazovna godina Veteranski centar najveća je investicija posljednjih 40 godina

– Presretan sam što se sve ovako završilo. Dakako, zahvaljujem gradonačelniku i vijećnicima na prilici i projekt sad ima svoju funkcionalnost. Na materijalu se nije štedjelo i mi smo prezadovoljni s rezultatom. Najbolje će se vidjeti kada djeca napokon dođu i kada vidimo njihovu reakciju, koja, siguran sam, neće izostati – kazao je Lešković.

Osim novih zidova i potpuno novog sanitarnog prostora, djecu očekuje i novi namještaj u skladu s njihovim uzrastom kao i potpuno nove didaktičke igračke. – Svaka skupina na raspolaganju ima dnevni boravak od 60 kvadrata, prostor garderobe, prostor trijaže gdje se obavlja higijena te sanitarni čvor. Velika zahvala svima što su omogućili ovu obnovu, novu skupinu, ali i kvalitetan stručni kadar. Ovo će zasigurno biti ključan pokazatelj razvoja djece s ovog područja – kazala je ravnateljica vrtića "Vladimir Nazor" Irena Šulentić.