Izbornik
Naslovnica Gradovi
Vanna i Novi fosili uveličat će 667. rođendan Koprivnice

Vanna: Nakon nekoliko godina napokon ću imati koncert u rodnom gradu

Moj sastav i ja pripremamo jako dobar program, koji će biti prepun pjesama koje volite, a cijeli naš nastup bit će dodatno obogaćen, i to uz plesnu skupinu plesnog studija Korak, najavljuje Vanna
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Zaslužnim građanima i ustanovama za uspjehe u protekloj godini na svečanoj sjednici 3. studenoga bit će uručeno 12 medalja i tri plakete grada

Grad dovršava posljednje pripreme za proslavu ovogodišnjeg, 667. rođendana Koprivnice. Dan grada svake se godine slavi 4. studenoga.

Karte su besplatne
Tim povodom organizira se i veliki tradicionalni koncert koji će se održati u subotu u 20 sati, upravo na koprivnički rođendan 4. studenoga. Nastupit će Vanna i članovi popularnih Novih fosila.

U gradskoj upravi podsjećaju kako je Vanna pjevačica rođena u Koprivnici, a njezina samostalna karijera okrunjena je s pet Porina te brojnim uspješnim autorskim pjesmama. Vanna najavljuje koncert za pamćenje.

– Jako se veselim što ću nakon nekoliko godina napokon imati koncert u svom rodnom gradu, u mojoj dragoj Koprivnici, baš na Dan grada. Moj sastav i ja pripremamo jako dobar program, koji će biti prepun pjesama koje volite, a cijeli naš nastup bit će dodatno obogaćen, i to uz plesnu skupinu plesnog studija Korak pod vodstvom Virne Hošnjak. Dođite i veselite se s nama! Jedva čekam 4. studenog – rekla je Vanna za službeni koprivnički portal.

Nakon Vanne, na veliku će pozornicu u dvorani koprivničke Gimnazije "Josip Samaržija Bepo" doći Sanja, Marinko i Zec, uz koje će posjetitelji moći uživati u najvećim hitovima skupine Novi fosili.

– Proslavit ćemo Dan grada na najbolji mogući način. Uz pjesmu, veselje i feštu baš kao u dobra stara vremena. Jedva čekamo – rekla je za službeni gradski portal Sanja Doležal.

Besplatne ulaznice za koncert mogu se preuzeti od prošlog tjedna u Šarenom dućanu, na Gradskim bazenima Cerine te u uredu Turističke zajednice grada Koprivnice.

Poznati su i ovogodišnji dobitnici najviših nagrada i priznanja koje Koprivnica dodjeljuje u povodu Dana grada. Riječ je o 12 zaslužnih osoba kojima će biti uručene Medalje grada te tri ustanove i udruge. Medalje grada uz novčanu nagradu od 1327 eura dobit će šest dobrovoljnih darivatelja krvi s više od 100 davanja: Želimir Restović, Đurđa Jurenec, Antun Talan, Krunoslav Domović, Slavko Lončarić i Marijan Buzina. Medalju će dobiti i ravnateljica gradskog društva Crvenoga križa Adela Sočev za iznimne zasluge u promicanju socijalne skrbi i humanitarnog rada. Tu je i učiteljica Vesnica Mlinarić, za izuzetna postignuća učenika na natjecanjima u zemlji i inozemstvu i izniman doprinos u odgoju i obrazovanju djece i mladih.

Od ribolova do logora NDH
Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se Ivanu Petaku za doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sportskog ribolova. Vlasnik Šarenog dućana Krunoslav Jajetić dobit će je za iznimne zasluge u području izdavaštva i 30 godina postojanja Šarenog dućana.

Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se i ratnom zapovjedniku specijalnih postrojbi koprivničke policije. Ivici Jurencu. Dr. sc. Zdravko Dizdar pak Medalju Koprivnice i prigodnu novčanu nagradu dobit će za izuzetne zasluge višegodišnjeg istraživanja Danice, prvoga koncentracijskog logora u NDH. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bit će uručene i tri plakete: Sveučilištu Sjever, DVD-u Jagnjedovec i koprivničkoj udruzi nezavisne kulture Funk.

NAGRADA za iznimne uspjehe koje je Ivan, sada učenik 7. razreda, ostvario na državnom natjecanju iz informatike prošle školske godine Popovača svake godine nagrađuje osnovnoškolce koji izbore prva tri mjesta Državni prvak iz informatike za nagradu od grada dobio 3D printer VINKOVAČKA knjižnica u rangu je Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prema broju i raznolikosti usluga koje pruža i prostora koji se obraćaju različitoj publici, a ima fokus i na najmlađe U Vinkovcima otvoren Mjesec hrvatske knjige 2023. Knjižnice, kao vinkovačka, ključne su za opstojnost hrvatske kulture i pisane riječi NA DANIMA hrane i tradicijskih proizvoda bilo je gotovo 80 izlagača Zagrebački Crveni križ započeo s projektom Banke hrane Zagrepčani su sretni jer u njihov grad svakodnevno stižu svježi domaći proizvodi