Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
PROJEKTI U OSIJEKU

Važno je osigurati modele priuštivog stanovanja, osobito za mlade

Ivan Radić
Foto: Osijek
Snažna podrška Europske investicijske banke Osijeku, Zagrebu i Splitu u njihovim projektima

Izaslanstva Osijeka, Zagreba i Splita posjetila su središte Europske investicijske banke u Luxembourgu, gdje su dobili snažnu podršku u realizaciji projekata vezanih za priuštivo stanovanje, kao i u ostvarivanju ostalih planiranih ključnih investicija.

– Razgovori o budućoj suradnji s Europskom investicijskom bankom, pokrenuti prošli mjesec, rezultirali su sastankom s čelnicima EIB-a. U godinama koje dolaze jedno od ključnih pitanja koje Grad Osijek želi riješiti jest kako osigurati modele priuštivog stanovanja, osobito za mlade obitelji kojima je sve teže doći do prve nekretnine. Nadamo se da ćemo pozitivne primjere iz Europe uz pomoć EIB-a moći preslikati u Osijeku – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako su dužnosnici EIB-a potvrdili da je model priuštivog stanovanja koji zagovara Grad Zagreb preferirani model te institucije i široko prihvaćen model u EU.

– Njegova glavna značajka je da se po cijelom gradu kvalitetno grade i iznajmljuju stanovi po priuštivim cijenama, bez getoiziranja korisnika na jednom mjestu – kazao je Tomašević.

– Kao veliki gradovi Split, Zagreb i Osijek zajednički će pristupiti ovom problemu i predložiti konkretan i ujednačen model dostupnog stanovanja – rekao je gradonačelnik Puljak.

Svi dužnosnici EIB-a pokazali su veliki interes za tješnju suradnju s Osijekom, Zagrebom, Splitom i drugim hrvatskim gradovima, uz dogovor da najveći hrvatski gradovi i EIB formiraju zajedničku platformu kroz koju bi EIB podržao gradove u realizaciji njihovih ključnih investicija u godinama koje dolaze. 

OSIJEK ”Stabilni smo i Grad Osijek neće dizati kredite u 2023.” OSIJEK Sportski laureati Donna Vekić, Ivica Ivušić, MOK Mursa i Nexe OSIJEK Grad na Valentinovo darivao 79 parova koji slave zlatni pir