Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica 47 pregleda
Gradsko vijeće

Velikogoričke zastupnike najviše zanima bazen, garaža ZET-a i most u Čičkoj Poljani

Dražen Barišić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Sudeći po raspravama na akutalcu sjednice Gradskog vijeća, gorući problem u gradu je pristupna cesta novom bazenu

Gradnja bazena trenutačno je, ako će se suditi po pitanjima s ‘aktualca’ 6. sjednice Gradskog vijeća, najaktualnija tema u Velikoj Gorici. I dok je oporbene vijećnike zanimala projektna dokumentacija i troškovi njegove gradnje, vijećnici iz redova HDZ-a pitali su se što je s pristupnom cestom.

Dražen Barišić Barišić u obilasku Gradski bazen gotov do ljeta, ali problem je pristupna cesta

– Vjerujemo u dobre namjere župana Kožića i u naš partnerski odnos koji je bio i prije gradnje bazena, pa samim time i pristupne ceste – objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić. Karmen Rak iz MOST-a Nezavisnih lista na aktualnom satu postavila je pitanje vezano za izmještanje ZET-ove garaže iz centra grada koje je gradonačelnik, istaknula je, najavio prije tri godine.

– Iako smo bili mišljenja da autobusi, garaže i mehaničari ne trebaju biti ovdje, nego da će nulti kilometar biti ili na Jankomiru ili u Dubravi, ZET-u bi to bilo preskupo pa je alternativno rješenje da im ponudimo neko od zemljišta izvan grada – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić. Žestoku raspravu potaknulo je i pitanje o mostu u Čičkoj Poljani koji je, ističe SDP-ov zastupnik Marijo Zdelar, uništen od 2013. – Trenutačno se provodi studija o tome koliko je most uništen, odnosno koliko su mu jaki temelji – poručio je Barišić.

Vodotoranj u Velikoj Gorici Obnovljena zgrada ponos je grada Vodotoranj u utrci za najljepše pročelje Europe New Bakery - baklava Velika Gorica Baklave iz Lukavca uskoro bi se mogle jesti i u Japanu