Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica ima 12 dadilja za vrtićke mališane

Vlasnicima obrta za čuvanje djece ugovori od 199.000 €

Foto: Grad Koprivnica
Ugovore je vlasnicima obrta za čuvanje djece na prigodnom okupljanju uručio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić

Koprivnica nastavlja s izravnim sufinanciranjem obrta za čuvanje djece na cijelom području grada i prigradskih naselja, priopćili su iz gradske uprave. Prošli su tjedan tako potpisani ugovori o sufinanciranju s vlasnicima svih obrta za čuvanje djece koji djeluju na području Koprivnice. Riječ je o ukupno 12 obrta. Ugovore je vlasnicima obrta za čuvanje djece na prigodnom okupljanju uručio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

”Zbog poštivanja zakonskih okvira u kojima moramo djelovati, važno je razumijevanje s obje strane. Vrlo sam zadovoljan što smo kroz sve ove godine uspjeli održati jednu zavidnu razinu našeg odnosa i mislim da nema razloga da tako ne bude i dalje”, poručio je vlasnicima obrta za čuvanje djece gradonačelnik Mišel Jakšić te im zaželio uspješnu 2023. godinu.

Čelni čovjek grada također je podsjetio da je Koprivnica grad s najvećim izdvajanjima za subvenciju djelatnosti dadilja, odnosno subvenciju smještaja djece u registriranim obrtima za čuvanje. Kaže da novi ugovori koje su potpisali jamče nastavak višegodišnje dobre suradnje. Podjeli su, uz gradonačelnika, sudjelovale njegova zamjenica Ksenija Ostriž, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić i pomoćnica pročelnice Ida Bakrač.

U gradskom proračunu je u kalendarskoj 2023. godini za sufinanciranje dadilja planirano ukupno oko 199.000 eura, odnosno oko 1,5 milijuna kuna. Visina sufinanciranja smještaja djece u obrtima i u ovoj godini ostaje ista, a ona iznosi 132,72 eura (tisuću kuna) za dijete starije od godine dana, 265,44 eura (dvije tisuće kuna) za dijete mlađe od godine dana te 265,44 eura (dvije tisuće kuna) za dijete s teškoćama u razvoju. Prema podacima s početka nove pedagoške godine lani u rujnu, u gradskim dječjim vrtićima i obrtima za čuvanje djece (kod dadilja) bilo je smješteno ukupno 1213 djece. Kod dadilja u ukupno 12 obrta na području Koprivnice bilo je upisano 138 mališana.

Planiraju se i velika izdvajanja za predškolski odgoj, odnosno dječje vrtiće Dvije gradske škole uvele produženi boravak, već upisano 60 mališana KOPRIVNICA Za projekte udruga građana više od 260.000 eura KOPRIVNICA Mišel Jakšić: Koprivnica već danas odvojeno prikuplja čak 60% otpada