Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Sveti Ivan Zelina dobio dozvolu

Vodeni park na mjestu zelinskih bazena

Aquapark Zelina
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Zadnjih petnaestak godina bazeni nisu više u funkciji, a 2013. godine grad je započeo s pripremom prostora i dokumentacije

Nekoć su bazeni u Svetom Ivanu Zelini bili vruća ljetna atrakcija, a uskoro će to ponovno postati. Grad Sveti Ivan Zelina dobio je, naime, građevinsku dozvolu za projekt Aquapark Zelina, koju je izdao županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. Ova dozvola potaknut će još veći interes poslovnih subjekata za uključivanje u realizaciju ovog projekta.

Stari bazeni u Zelini Gradu Sv. Ivan Zelina predan glavni projekt Na mjestu nekadašnjeg omiljenog izletišta gradit će se aquapark od 6 milijuna eura

– Aquapark Zelina ključan je projekt za razvoj našeg grada što potvrđuje činjenica da na njemu radimo već nekoliko godina. Naša dugogodišnja tradicija kupanja u Svetom Ivanu Zelini govori o tome kako smo smješteni na idealnoj lokaciji i kao destinacija imamo mnogo elemenata za privlačenje turista brojnim sadržajima, manifestacijama i događanjima, kao i vinskim cestama – izjavio je gradonačelnik Zeline Hrvoje Košćec.

Projekt će se realizirati na području bivših zelinskih bazena, koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća bili omiljeno izletište tisuća Zagrepčana i drugih koji su se u Zelinu dolazili kupati. Zadnjih petnaestak godina nisu više u funkciji, a 2013. godine grad je započeo s pripremom prostora i dokumentacije kako bi se ovo područje ponovno revitaliziralo. Aquapark će se prema idejnom rješenju tvrtke ActionPark WaterScapes iz Španjolske realizirati u fazama. U prvoj fazi izgradit će se bazeni i tobogani koje će moći koristiti odrasli i djeca, kao i veliki dvorac sa sedam tobogana, a potom će dodati visoki megatobogan s drugim sadržajima. Veći dio prostora bit će namijenjen ugostiteljskim i zabavnim sadržajima koji mogu funkcionirati tijekom cijele godine – klupski prostor u podrumu, restoran u prizemlju, velika dvorana na prvom katu za veći broj gostiju i razne svečanosti, dvorane za vježbanje, wellness i spa sadržaji i slično.     

liječnik Kvalitetnija zdravstvena usluga Za osam punktova posebnog dežurstva 1,2 milijuna kuna