Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Gradu Sv. Ivan Zelina predan glavni projekt

Na mjestu nekadašnjeg omiljenog izletišta gradit će se aquapark od 6 milijuna eura

Stari bazeni u Zelini
Foto: Robert Anić/PIXSELL
'Ishođenje građevinske dozvole je završni korak prije početka radova. Ona je najkonkretniji pokazatelj naše ozbiljnosti i odlučnosti da se realizira projekt aquapark Zelina, što građani očekuju s nestrpljenjem', poručio je gradonačelnik Hrvoje Košćec

U Svetom Ivanu Zelini se priprema gradnja aquaparka vrijednog 6 milijuna eura, za što je Gradu Sv. Ivan Zelina predan glavni projekt, temeljem kojeg će od javno-pravnih tijela tražiti suglasnost za izdavanje građevinske dozvole, izvijestili su danas iz tog grada. 

Novo vatrogasno vozilo Imali staro 37 godina Vatrogasci dobili novo navalno vozilo vrijedno 1,5 milijuna kuna

"Ishođenje građevinske dozvole je završni korak prije početka radova. Ona je najkonkretniji pokazatelj naše ozbiljnosti i odlučnosti da se realizira projekt aquapark Zelina, što građani očekuju s nestrpljenjem", poručio je gradonačelnik Hrvoje Košćec u priopćenju. 

Projektna dokumentacija sastoji se od 14 dijelova glavnog projekta i 4 elaborata, a izradila ju je zagrebačka tvrtka PulSaR arhitektura. 

Projekt aquaparka Zelina zamišljen je na području bivših zelinskih bazena, koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća bili jedno od  omiljenih izletište Zagrepčana i drugih. Zadnjih petnaestak godina ti bazeni nisu u funkciji, a 2013. Grad Sv. Ivan Zelina počeo je s pripremom prostora i dokumentacije kako bi se to područje revitaliziralo.

Iz Grada ističu da je idejno rješenje za aquapark izradila španjolska tvrtka ActionPark WaterScapes još 2016., a radio bi se u fazama, od kojih bi u prvoj gradili vodene površine za plivanje, kupanje i relaksaciji te osam tobogana različitih veličina. Predviđene su i svlačionice, toaleti i drugi obvezni sadržaji za upravljanje aquaparkom, ali veći dio prostora bit će namijenjen za ugostiteljske, zabavne, fitness i wellness sadržaje koji mogu funkcionirati tijekom cijele godine.

"Procijenjena vrijednost projekta je 6 milijuna eura, a zamišljeni projekt daje mogućnost uključivanja potencijalnih investitora u svakoj fazi projekta. Projekt aquapark Zelina uvršten je i na popis kapitalnih projekata Agencije za investicije i konkurentnost", ističu iz Grada Sv. Ivan Zelina.

Nova rasvjeta u dvorani Moguće podešavanje jačine Sportska dvorana dobila novu rasvjetu