Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Međimurska županija

Za dogradnju i opremanje bolnice 65 milijuna kuna

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
U naredne tri godine obavit će se rekonstrukcija i dogradnja paviljona poznatijeg kao "stara interna" u koji će se smjestiti odjel za fizikalnu terapiju, centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, odjel za psihijatriju i psihijatrijska dnevna bolnica

Predstavljen je projekt rekonstrukcije i opremanja Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije, vrijedan 65 milijuna kuna. U naredne tri godine obavit će se rekonstrukcija i dogradnja paviljona poznatijeg kao "stara interna" u koji će se smjestiti odjel za fizikalnu terapiju, centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, odjel za psihijatriju i psihijatrijska dnevna bolnica. U planu je i obnova odjela kirurgije 1, uz nabavku nove opreme. Pedeset milijuna kuna osigurat će se se preko Europskog fonda za regionalni razvoj i državnog proračuna, a 15 milijuna izdvojit će Međimurska županija.

- Kao što smo i najavili, pred nama je najveće ulaganje u međimursko zdravstvo u posljednjih 25 godina. Uz izgradnju Doma zdravlja vrijednog 30 milijuna kuna i preko 10 milijuna kuna ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu, zaokružili smo investicijski ciklus od preko 100 milijuna kuna - rekao je na predstavljanju projekta župan Matija Posavec i najavio skoro potpisivanje ugovora s ministrom zdravstva. Pozvao je međimurske građevinske tvrtke da se pripreme za natječaj.