Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Čakovec

Za Međimurski fašnik već prijavljeno 800 maškara

Čakovec maškare
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Turistička zajednica Grada Čakovca posljednjeg vikenda u veljači organizira 53. po redu Međimurski fašnik

Kako je istaknuto na predstavljanju programa, subota 25. veljače je rezervirana za Dječji fašnik koji se održava 25. godinu za redom. U nedjelju 26. veljače održat će se tradicijski Fašnik.

- Međimurski fašnik koji se kontinuirano održava u Čakovcu, jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji njeguje tradicionalne fašničke običaje. Naime, samo u našem gradu može se vidjeti na koji način se Fašnik, odnosno završetak zime obilježavao u prošlim vremenima, samo kod nas se mogu vidjeti kako su se ljudi nekad maskirali u Međimurju, ali i ovom dijelu Europe. Upravo je zato naš čakovečki Fašnik tradicija koju treba njegovati i razvijati - rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Boška Ban Vlahek zamolila je roditelje da djecu u subotu najkasnije do 9.40 sati dovedu pred Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, odakle će povorka krenuti prema Trgu Republike. Podijelit će se oko 2000 krafni. Prijave za tradicijski Fašnik još traju, a zasad je najavljeno oko 800 maškara.