Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Međimurje

Za rekonstrukciju bolničkog paviljona 30,6 milijuna kuna

Bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Nakon rekonstrukcije i dogradnje u paviljon 3 će se smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica

U Županijskoj bolnici Čakovec potpisan je ugovor o rekonstrukciji i opremanju prostora bolnice, čime će se poboljšati učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici i dnevnoj kirurgiji. Nakon rekonstrukcije i dogradnje u paviljon 3 će se smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica.

Gradnja nove Opće bolnice Bjelovar Opća bolnica Bjelovar Projekt nove bolnice uspješno se nastavlja

Na javnom natječaju za izvođača je izabrana tvrtka Đurkin, a ukupna vrijednost radova koji će potrajati godinu i pol dana je 30,6 milijuna kuna s PDV-om. Projekt se financira iz EU fondova i proračuna Međimurske županije. Župan Matija Posavec podsjetio je da je cijeli projekt vrijedan zapravo 65 milijuna kuna, s time da oko polovice novca ide za građevinske radove, a druga polovica na najmoderniju medicinsku opremu.

- U nove prostore će se preseliti fizikalna terapija, koja sada djeluje u podrumskim prostorijama, seli se i dnevna bolnica koja pak radi iznad svih mogućih kapaciteta. Napokon će u obnovljenu zgradu stare interne preseliti i psihijatrija koja radi u derutnim prostorima tzv. Feštetićeve zgrade. Nakon preseljenja, dobit ćemo i ono što još nikad nismo imali, a to je dnevna psihijatrija - rekao je ravnatelj bolnice Robert Grudić.

Opća bolnica Zabok Investicija Zabočka bolnica dobiva fotonaponsku elektranu, troškovi struje 15% manji