Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
OSIJEK

Za uskrsnice i božićnice umirovljenicima 400.000 eura

1/2
Foto: Osijek
Osječki umirovljenici su, kao i prošle godine, razvrstani u pet skupina prema visini mirovine koju dobivaju

Grad Osijek i ove će godine svojim umirovljenicima s mirovinom do 340 eura podijeliti uskrsnice u iznosima od 15 do 55 eura.

Osim umirovljenika s prebivalištem na području Osijeka, uskrsnice će dobiti i socijalno potrebite osobe koje primaju naknadu za troškove stanovanja ili nositelji prava na pomoć u prehrani te beskućnici, i to u iznosu od 40 eura.

Mjesečni dodatak

– Uz 400 tisuća eura, koliko je ove godine u proračunu planirano za uskrsnice i božićnice, osigurali smo i 40 tisuća eura za mjesečni dodatak umirovljenicima s malim mirovinama, te 27 tisuća eura za projekte i programe udruga umirovljenika, s naglaskom na programe u dnevnim boravcima za umirovljenike – istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić te dodao da je sve to mali dug prema onima koji su kroz svoj radni vijek učinili puno dobrih stvari za Osijek.

Osječki umirovljenici su, kao i prošle godine, razvrstani u pet skupina prema visini mirovine koju dobivaju, pa će najveći iznos uskrsnice od 55 eura dobiti oni s najmanjom mirovinom, do 135 eura.

Umirovljenici s mirovinom od 135,01 eura do 160,00 eura dobit će uskrsnicu od 40 eura, oni s mirovinom od 160,01 do 230 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 35 eura, dok će umirovljenici s mirovinom od 230,01 do 270 eura primiti uskrsnicu od 20 eura.

Umirovljenici s mirovinama od 270,01 do 340 eura primit će uskrsnicu od 15 eura.

Prijave do 6. travnja

Isplata će se obaviti putem poštanske uputnice Hrvatske pošte, a rok za prijavu je zaključno do 6. travnja 2023. Umirovljenici koji mirovinu ostvaruju u Republici Hrvatskoj ne trebaju se prijavljivati za isplatu uskrsnice. Oni koji su korisnici tuzemne i/ili inozemne mirovine, koji rade s nepunim radnom vremenom, te oni koji su korisnici invalidske mirovine zbog profesionalne nesposobnosti a nalaze se u radnom odnosu trebaju se prijaviti putem obrasca koji je dostupan na www.osijek.hr.

Umirovljenici koji trebaju provjeriti svoj status ili druge informacije mogu to učiniti putem info telefona 229-102 i 229-107, kao i e-mailom na umirovljenici@osijek.hr.

KOPRIVNICA Uskrsnice će dobiti 1800 umirovljenika i bit će veće 13% Ivan Radić PROJEKTI U OSIJEKU Važno je osigurati modele priuštivog stanovanja, osobito za mlade OSIJEK ”Stabilni smo i Grad Osijek neće dizati kredite u 2023.”