Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Potpisan ugovor

Za vodoopskrbu naselja Zaton i Orašac gotovo 28 milijuna kuna

Mato Franković
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ponovio je podatak kako u Dubrovniku nedostaje oko 70 posto kanalizacijske mreže, zbog čega je pokrenut investicijski ciklus koji počinje u Orašcu

Gotovo 28 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u dubrovačkom naselju Orašac potpisan je u ponedjeljak u Dubrovniku, a njegovom provedbom će se u iduće dvije i pol godine obnoviti cjevovod vodoopskrbe naselja Zaton i Orašac.

Oborinska odvodnja Za obnovu dubrovačke Ulice kardinala Stepinca 7,75 milijuna kuna

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ponovio je podatak kako u Dubrovniku nedostaje oko 70 posto kanalizacijske mreže, zbog čega je pokrenut investicijski ciklus koji počinje u Orašcu.

"Kanalizacijski sustav u dužini 10 kilometara i vodoopskrbni u dužini četiri kilometra iznimno su bitni za stanovnike tog dijela grada, ali i Dubrovnik u cjelini. Osim toga, želimo čisto more, a postojeći nam sustav počiva na septičkim jamama. To nije dovoljno dobro", rekao je Franković.

Apelirao je na stanovnike Orašca na strpljenje tijekom izvedbe projekta, počevši od siječnja 2020. godine.

Zaklada Caboga Stiftung s dva milijuna eura financira obnovu i uređenje zgrada OŠ Marina Getaldića Ispunit će preduvjete da se u školu uvede jedna smjena

"Radovi će biti složeni i dugotrajni, prolaze i preko prometnica te uz obiteljske kuće. Sigurno će otežati i smanjiti kvalitetu života, ali kad bude gotov - ta će kvaliteta biti puno veća", izjavio je Franković.

Predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić naglasio je kako će sedam milijuna kuna biti uloženo u vodoopskrbu, a oko 20 milijuna kuna na odvodnju.

Napomenuo je kako je za Vodovod 2019. godina bila poslovno uspješna te kao jedan od najvažnijih ulaganja u povijesti tvrtke naglasio projekt izgradnje pročistača pitke vode na rijeci Ombli.

"Ostvarili smo u ovoj godini nebrojena ulaganja u vodovod i odvodnju. Doveli smo vodu na Dračevo selo, a proveli smo i velik broj ulaganja u povijesnoj jezgri, gdje smo prepoznati kao tvrtka koja brine za baštinu grada. Čekamo i uporabnu dozvolu za vodoopskrbu naselja Majkovi u Dubrovačkom primorju", naveo je Matušić.