Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar 55 pregleda
Projekt "Mreža ZaDar - mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja

Zadarski vrtići od 1. travnja rade do 22 sata

Foto: Photo by Tanaphong Toochinda on Unsplash/Ilustracija
U sklopu projekta uvest će se i novi programi, poput Montessori metode, koja će se prvi put uvesti u Dječji vrtić "Radost", a u privatne vrtiće "Maslačak" i "Ribica" uvest će se eko-odgoj

Od ponedjeljka, 1. travnja u sedam dječjih vrtića u Zadru uvodi se poslijepodnevna smjena ili produljeni boravak, a taj projekt, vrijedan 14.200.000 kuna, financira se iz Europskoga socijalnog fonda.

Najavljena mogućnost štrajka Prosvjedni skup radnika Liburnije: Direktorima sve, radnicima šipak!

Riječ je o projektu "Mreža ZaDar - mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja", koji je predstavljen u Kneževoj palači u Zadru. Nositelj projekta je Grad Zadar, a partneri dječji vrtići "Radost", "Sunce", "Maslačak", "Ribica", "Šuškalica", "Golubica" i "Klokan, rekao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić.

U produljenom boravku vrtići će raditi od 14 do 22 sata, a zaposlit će više od 70 odgojitelja i tehničkog osoblja. U sklopu projekta uvest će se i novi programi, poput Montessori metode, koja će se prvi put uvesti u Dječji vrtić "Radost", a u privatne vrtiće "Maslačak" i "Ribica" uvest će se eko-odgoj.

Tatamatijada U DV-u Biograd održana još jedna uspješna rekreativno-zabavna priredba Na Tatamatijadi 80 tata s djecom potezalo konop, skupljalo ping-pong loptice... Vatrogasci učili kako spašavati iz ruševina Vatrogasci učili kako spašavati iz ruševina