Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U DV-u Biograd održana još jedna uspješna rekreativno-zabavna priredba

Na Tatamatijadi 80 tata s djecom potezalo konop, skupljalo ping-pong loptice...

Tatamatijada
1/4
Foto: Grad Biograd na Moru
“Tatamatijada” je projekt koji je osmislila ravnateljica vrtića Biograd Esma Brzić, a znači TATA+MATI+JA=DA, pod motom “Recimo DA obitelji”

U sportskoj dvorani biogradske osnovne škole održana je rekreativno-zabavna priredba u kojoj su sudjelovali najmlađi Biograđani i njihovi roditelji. Radi se o projektu “Tatamatijada”, točnije TATA+MATI+JA=DA, pod motom “Recimo DA obitelji” koji je postao tradicionalna priredba Dječjeg vrtića Biograd čija je ravnateljica Esma Brzić i idejna začetnica projekta.

Foto: Grad Biograd na Moru

Svečana sjednica i podjela nagrada u povodu Dana grada Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Biograda na Moru Ferari nagrada za životno djelo, DVD i ribolovci godišnji laureati

– “Tatamatijadu” su vrlo brzo prihvatili i djeca i roditelji i postala je velika i prepoznatljiva godišnja priredba naših najmlađih. S ponosom možemo reći da je ove godine proslavila i svoju desetu obljetnicu – istaknula je ravnateljica dječjeg vrtića u Biogradu na Moru Esma Brzić.

Svi su igrali fer plej

U programu ovogodišnje priredbe sudjelovalo je osamdeset očeva sa svojom djecom, polaznicima dječjeg vrtića. Oni su se podijeljeni u osam ekipa nadmetali u sportsko-zabavnim disciplinama, a iz publike su ih, glasnim navijanjem i mnogobrojnim transparentima, podržavali mame, braća i sestre.

Ekipe su imale majice u različitim bojama, pa se navijalo za zelene, plave, crvene, žute, roze, narančaste, bijele i sive. Natjecanje u dvorani odvijalo se u nekoliko disciplina, primjerice u prikupljanju ping-pong loptica, kuglanju, plesu s balonima, povlačenju konopa, te igre ‘kušinima’, odnosno jastucima.

Foto: Grad Biograd na Moru

Veleučilište Baltazar veleučilište baltazar Na petoj promociji promovirana su 43 diplomanta

– I ja i moji pomoćnici imali smo pune ruke posla u provođenju i praćenju svih natjecateljskih disciplina. Mogu reći da je sve prošlo u najboljem redu, sve ekipe dale su najbolje od sebe i svi su igrali fer plej – rekao je glavni sudac natjecanja Leo Zorica.

Zanimljivo je da je u svakoj od disciplina pobjeđivao drugi tim, pa su tako u plesu s balonima najviše sreće imali plavi, dok su u potezanju konopa najbolji bili žuti koji su iza sebe ostavili plave i crvene. No kako se nakon svakog natjecanja moraju zbrojiti “punti” i proglasiti pobjednik, u ovogodišnjoj “Tatamatijadi” pobijedio je plavi tim.

Biograd na Moru Biogradski Komunalac pokrenuo projekt sanacije Digitalne robotske kamere snimaju kanalizacijske cijevi

Djeca roditeljima dijelila odličja

Ipak, najvažniji učinci ove priredbe u Biogradu su druženje i zajedništvo za koje svi sudionici kažu da su im od neprocjenjive vrijednosti.

Najdirljiviji trenutak natjecanja bio je kad je svaki roditelj koji je sudjelovao dobio medalju od svog djeteta.

Natjecatelje su u posebnom zabavnom programu podržale mažoretkinje KUD-a Kralj Tomislav i mladi pjevači biogradske glazbene i osnovne škole.

Foto: Grad Biograd na Moru

Biograd na Moru Usvojene izmjene i dopune proračuna grada Biograda na Moru za 2018. Komunalni redari skidat će nelegalno postavljene reklame - o trošku vlasnika