Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Biograda na Moru

Ferari nagrada za životno djelo, DVD i ribolovci godišnji laureati

Svečana sjednica i podjela nagrada u povodu Dana grada
1/6
Foto: Grad Biograd na Moru
Na svečanosti su pjevale klape, a gost večeri bio je Mate Bulić

U povodu proslave i obilježavanju Dana grada Biograda na Moru i blagdana sv. Stošije, njegove nebeske zaštitnice, koje su Biograđani slavili protekli tjedan, u sportskoj dvorani srednje škole održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Biograd na Moru Biogradski Komunalac pokrenuo projekt sanacije Digitalne robotske kamere snimaju kanalizacijske cijevi

Brojni uzvanici

Sjednicu je u nazočnosti velikog broja uzvanika i gostiju, vijećnika i građana otvorio predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin. Uz predstavnike gradskih vlasti i gradova prijatelja iz zemlje i inozemstva skupu su nazočili i zadarski župan Božidar Longin te njegovi zamjenici Šime Mršić i Šime Vicković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a ZŽ-a i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta, zamjenik zadarskog gradonačelnika Ante Babić te predstavnici općina Tkon, Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Benkovac, Polača i Pašman.

Foto: Grad Biograd na Moru

Sve nazočne pozdravio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez koji je govorio o razvoju grada, njegovoj turističkoj orijentaciji, ali i brojnim projektima u drugim društvenim sferama koji su u realizaciji ili će se uskoro početi realizirati. Svečana sjednica bila je i prilika da se zaslužnim građanima dodijele nagrade i priznanja. Tako su godišnje nagrade Grada Biograda na Moru dobili DVD Biograd, za izniman doprinos razvoju vatrogastva i provedbi programa javnih radova na poslovima održavanja javnih šumskih površina i ŠRU “Podlanica” za iznimne rezultate u sportskom ribolovu u ekipnom natjecanju te osvajanju 1. mjesta na državnom prvenstvu u kategoriji Obala-U 16, kao i vrijednom doprinosu u radu s najmlađim kategorijama sportskog ribolova.

Izložbu je organizirala likovna udruga Art-Forum-Zadar Biograd na Moru Multikulturalna izložba “Ljepota različitosti” u Zavičajnom muzeju

Priznanje za doprinos u ratu

Nagrada za životno dodijeljena je Silviju Ferari za izniman doprinos koji je ostvario za vrijeme Domovinskog rata vođenjem Centra za obavješćivanje Biograd, ali i zbog dugogodišnjeg aktivnog djelovanja na drugim poljima, primjerice kroz Karnevalsku udrugu “Tome Krnjeval”. Grb grada Biograda dobili su Davor Pešić, Petar Pešić, Mladen Pešić, Ivica Kapitanović, Gordana Kupus, Milivoj Bogdanić, Zvonko Dežnjak, Radoslav Dominis i Domagoj Pribilović.

Foto: Grad Biograd na Moru

Nagrade dobitnicima uručili su gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin. U ime nagrađenih zahvalio je Silvio Ferara, rekavši kako je posebno lijepo primiti takvo priznanje u svojoj sredini. Na svečanosti u sportskoj dvorani, koja je bila popunjena do zadnjeg mjesta, pjevale su se pjesme gostujućih i domaćih izvođača, biogradske klape Monada i gostujuće Bunari iz Vodica, a potom i gosta večeri Mate Bulića.

NASA-ine narukvice uređaji koje su koristili i američki piloti Hiperaktivni učenici uz NASA-ine će narukvice vježbati koncentraciju U Biogradu su zadovoljni turističkim rezultatima U Biogradu na Moru zadovoljni turističkom godinom Najbrojni su gosti Slovenci i Nijemci, ukupno su ostvarili više od 370.000 noćenja