Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U Biogradu na Moru zadovoljni turističkom godinom

Najbrojni su gosti Slovenci i Nijemci, ukupno su ostvarili više od 370.000 noćenja

U Biogradu su zadovoljni turističkim rezultatima
1/4
Foto: TZ Biograd na Moru
Biograd je u prvih deset mjeseci posjetilo 226.368 turista

Trend odličnih turističkih rezultata u Biogradu na Moru se nastavlja. Rekordi se bilježe i u broju gostiju i u broju ostvarenih noćenja, a novi osmišljeni programi sve su bogatiji i raznovrsniji, što svakako pozitivno utječe na kvalitetu cjelokupne slike biogradskog turizma. Statistika Turističke zajednice grada govori tomu u prilog jer je u deset mjeseci ove godine u gradu Biogradu boravilo ukupno 226.368 turista, koji su ostvarili 1,345.976 noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje za 8% u broju posjetitelja i 4% u broju ostvarenih noćenja. Samo biogradski hoteli bilježe do sada 67.550 posjetitelja i 238.410 noćenja, a i tu se bilježi porast od 7 i 5 posto.

Ortopedska bolnica Biograd na Moru Ortopedska bolnica u Biogradu na Moru nudi i nove vrste terapije Luksuzan smještaj – u bolnici kao u hotelu s četiri zvjezdice

Nautičari uživaju u posezoni

– I kampovi su bili standardno dobro popunjeni i imali su 51.200 posjetitelja, te 364.011 ostvarenih noćenja, što je povećanje za 10 posto u odnosu na prošlu godinu. Velikoj popunjenosti u toj vrsti smještaja svakako je pridonijelo i dugo razdoblje suhog, sunčanog i toplog vremena, te je zabilježen i dulji boravak turista od predviđenog – ističe Ivana Kulaš, direktorica biogradske Turističke zajednice.

Još jedan od značajnijih smještajnih kapaciteta svakako je i privatni smještaj, a u biogradskim se domaćinstvima do sada odmaralo nešto manje od 42.000 turista koji su ostvarili 278.838 noćenja, što je rezultat na lanjskoj razini.

Ovako će izgledati zgrada Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru prilika za razvoj nautičkog turizma, ribarstva, poljoprivrede... Pogledajte kako će izgledati Poduzetnički inkubator i što će sve nuditi

No ne smijemo zanemariti činjenicu da se u toj vrsti smještaja svake godine otvara sve više smještajnih kapaciteta, apartmana i soba, te je iskorištenost na razini prošlogodišnje sezone više nego zadovoljavajuća. Doda li se tomu i Charter gdje je evidentirano 41.700 posjetitelja i 270.000 noćenja, jasno je da je riječ o dobroj turističkoj sezoni koja uostalom još traje.

Foto: TZ Biograd na Moru

– No posezonsko razdoblje također ima svoje prednosti, a posebno kada je riječ o nautici jer brojne regate okupljaju u gradu Biogradu velike i poznate jedriličarske ekipe i do sada su uvijek činili značajnu stavku u konačnoj turističkoj bilanci grada Biograda – zaključuje direktorica Kulaš i dodaje da je turistički promet po zemljama i ove godine sličan prošlogodišnjem.

Radovi na dječjem igralištu Biograd na Moru Još nije ni gotovo, a igralište je već puno djece

Česi na trećem mjestu

Naime, na prvom mjestu su Slovenci, kojih je do sada bilo 31.327, a ostvarili su 197.011 noćenja. Na drugom su mjestu Nijemci s 24.360 turista koji su ostvarili 176.375 noćenja, dok su na trećem Česi s brojkom od 22.038 turista i više od 15.000 ostvarenih noćenja, a slijede ih Austrijanci, Poljaci, Slovaci i Mađari.

Učenici su na 30 stabala ubrali oko 100kg maslina Berba Biogradski osnovnoškolci ubrali više od 100 kg maslina Tjedan knjige Mjesec hrvatske knjige u Biogradu na Moru Samostan osnovao P. Krešimir IV., srušili ga Mlečani, zatvorili Francuzi