Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Usvojene izmjene i dopune proračuna grada Biograda na Moru za 2018.

Komunalni redari skidat će nelegalno postavljene reklame - o trošku vlasnika

Biograd na Moru
Foto: Grad Biograd na Moru
Prihvaćena je i odluka o kratkoročnom zaduživanju od 5,138.000 kuna

Na 12. sjednici biogradskog Gradskog vijeća većinom glasova usvojene su izmjene i dopune proračuna grada Biograda na Moru za 2018. Osnovni razlog ovih izmjena i dopuna je potreba povećanja nekih pozicija rashoda s obzirom na intenziviranje pojedinih projekata i aktivnosti, te istodobno smanjenje određenih pozicija rashoda. Novim rebalansom proračun će iznositi 11,393.280 kuna.

U Biogradu su zadovoljni turističkim rezultatima U Biogradu na Moru zadovoljni turističkom godinom Najbrojni su gosti Slovenci i Nijemci, ukupno su ostvarili više od 370.000 noćenja

Bolja kontrola

Prihvaćena je i Odluka o izvršavanju Proračuna grada Biograda za 2018. godinu te Odluka o zaduživanju grada Biograda.

– Riječ je o kratkoročnom zaduženju od 5,138.000 kuna koje je namijenjeno gradnji Reciklažnog dvorišta – pojasnio je gradonačelnik Ivan Knez.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili Odluke o dodjeli godišnjih nagrada i nagrade za životno djelo, koje je predložio Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća grada Biograda.

Nagradu za životno djelo dobio je Silvio Ferara za dostignuća i doprinos koji je ostvario za vrijeme Domovinskog rata vođenjem Centra za obavješćivanje grada Biograda, ali i velikim angažmanom u radu s mladima. Godišnje nagrade ove su godine dobili Športsko ribolovna udruga “Podlanica” i DVD grada Biograda.

Očevi na radionici Drugi ciklus radionica za očeve Tate uče kako biti najbolji tata

Posebnih rasprava nije bilo ni oko programa javnih potreba u kulturi grada Biograda za 2019., te socijalnoj skrbi i zdravstvu. O Odluci o plakatiranju i reklamiranju raspravljali su uglavnom oporbeni vijećnici te ukazali kako je nužno uvesti više reda u toj domeni, a s čime su se složili i ostali, s obzirom na to da neovlašteno plakatiranje i reklamiranje zaista prelazi sve granice, a posebno u sezoni, rečeno je.

Novčane kazne

Usvajanjem ove odluke ovaj segment komunalnog reda bolje će se kontrolirati te će se uvesti red. Nadzor nad provođenjem ove odluke provodit će komunalno redarstvo grada, koje će moći uklanjati oglase, plakate i reklame postavljene bez ovlaštenja i to o trošku korisnika odnosno onoga tko ih je postavio.

Uz to, za prekršitelje su predviđene i novčane kazne.

Advent u Biogradu na Moru Zabava u Biogradu na Moru dvije subote zaredom, 15. i 22. prosinca Elsa i Ana bojit će lica djeci, a navečer će odrasli uživati u hrani i glazbi