Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Zabava u Biogradu na Moru dvije subote zaredom, 15. i 22. prosinca

Elsa i Ana bojit će lica djeci, a navečer će odrasli uživati u hrani i glazbi

Advent u Biogradu na Moru
Foto: Grad Biograd na Moru
Program za djecu počinje u 10 sati, bit će dosta tradicionalnih igara, limbo, vrući krumpir...

“Božić u mome mistu” adventska je manifestacija koja će se u Biogradu na moru održati dvije subote zaredom, 15. i 22. prosinca. Subotnji programi započet će već u jutarnjim satima, pa će od 10 sati sva događanja biti namijenjena isključivo najmlađima, a u 18 sati počinje zabavni i sajamski program, otkrivaju iz biogradske Turističke zajednice koja, u suradnji s Gradom, ulaže dosta truda i novca u dodatne sadržaje.

Adventski lignjolov Otvoreni kup Vira Na adventskom lignjolovu ulovili i lignju od 1,2 kg, sve završile na gradelama

Dolaze i Mickey i Minnie Mouse

U Biogradu na Moru odvijaju se završne pripreme za tradicionalni Božićni sajam u čarobnoj scenografiji središnjeg gradskog parka, koji će opet biti neizostavni dio biogradske zimske blagdanske priče, mjesto susreta, darivanja, kupovanja i zabave. To je središnje mjesto događanja u prosincu sa spektakularnom završnicom, već tradicionalnim dočekom Nove godine u gradskom parku.

– I ove su godine Grad Biograd i gradski TZ pripremili bogat zabavni program. Prve subote održavanja sajma, 15. prosinca, u jutarnjem programu djeca će uživati u tradicionalnim igrama u kojima će i sama moći sudjelovati, primjerice, skakanju u vrećama, nošenju kuglice u žlici, limbu, vrućem krumpiru i sličnima – otkriva detalje Paula Rogić iz biogradske Turističke zajednice.

Očevi na radionici Drugi ciklus radionica za očeve Tate uče kako biti najbolji tata

Nastupit će i plesna skupina Zazu Show Dance, djecu će posjetiti i ekipa iz Snježnog kraljevstva, a umjetnice Elsa i Ana pružit će im čar facepaintinga, prigodnog blagdanskog bojenja lica..

– Ove se godine našem programu pridružila i Gradska knjižnica Biograd, pa će tako u jutarnjem terminu djelatnice knjižnice djeci na sajmu čitati božićne priče, a u večernjem terminu na štandu će se prodavati knjige po popularnim cijenama. A u 18 sati počinje sajamski i zabavni program sa zadarskim Rockatansky bendom – navodi Rogić i dodaje kako će u subotu, pred sam Božić, 22. prosinca, ponoviti jutarnji dječji program na kojem će djecu posjetiti Mickey i Minnie Mouse, a u večernjem terminu, na sajamskom dijelu programa, nastupit će grupa Zaratino.

Radovi na dječjem igralištu Biograd na Moru Još nije ni gotovo, a igralište je već puno djece

Nastupi najmlađih

U manifestaciji će sudjelovati mnogi domaći izlagači s raznovrsnom autohtonom ponudom, božićnim ukrasima, ukusnim kolačima, kuhanim vinom i punčem, kobasicama u pecivu, bakalarom i drugim blagdanskim specijalitetima. Na oba sajma, u sklopu zabavnog programa, nastupat će djeca dječjeg vrtića i osnovne škole te biogradske mažoretkinje i članovi društva Naša djeca.

Djecu će razveseliti informacija da će i ove godine u gradskom parku biti poni kojeg će moći jahati ili se fotografirati s njim.

– Dolazak na sajam ne košta ništa, a betlehemski ugođaj, omamljujući mirisi jela i primamljujući zvuci žive glazbe te bogat program, smatramo da su i više nego dobar poziv za dolazak na Božićni sajam – zaključuje Ivana Kulaš, direktorica biogradske Turističke zajednice.

Tjedan knjige Mjesec hrvatske knjige u Biogradu na Moru Samostan osnovao P. Krešimir IV., srušili ga Mlečani, zatvorili Francuzi