Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Otvoreni kup Vira

Na adventskom lignjolovu ulovili i lignju od 1,2 kg, sve završile na gradelama

Adventski lignjolov
1/2
Foto: Kažimir Škrbić
Osam hrabrih i raspoloženih dvočlanih posada izašlo je na more i ulovilo oko 6 kilograma liganja

Snažni udari vjetra i valovi veličine manjeg tsunamija “odrezali” su noge mnogima koji su na Virskom moru i oko otoka Vira htjeli izaći na ribarenje, ali ne i sudionicima adventskog lignjolova ili četvrtog Otvorenog kupa Vira u lignjolovu. Osam hrabrih i raspoloženih dvočlanih posada izašlo je na more i ulovilo oko 6 kilograma liganja, sasvim dovoljno da se u Konobi kod Spavalice svi počaste, zapjevaju i nazdrave onima koji su imali najviše sreće.

Advent u Bjelovaru Grad ove godine osigurao pola milijuna kuna za Advent Pravi božićni ugođaj uz duhovne pjesme, paljenje svijeća i tisuće lampica

– Već sam nedavno uhvatio dvije lignje teže od kilograma pa mi je ova od 1,2 kilograma već treća – pohvalio se vlasnik rekordnog ulova u lignjolovu Damir Đurašević.

Foto: Kažimir Škrbić

U paru s Igorom Marićem imao je ulov dana, ali su ukupno Damir i Igor s 1478 grama ulova zauzeli drugo mjesto iza Darija Floreanija iz virskog naselja Lučice i Zdravka Horovskog s Torova (1680 grama). Treće mjesto pripalo je Slavku i Goranu Grgiću, ocu i sinu koji su broncom kompletirali sve medalje na tradicionalnom virskom natjecanju (1177 g). Još su sudjelovale Nina Šoštar i Iva Čepić (675 g) na četvrtom mjestu, potom Karmelo Olić i Marko Rengel (578 g), Damir Varzić i Damir Mišić (475 g), Robert Antičević i Zvonko Gašpar (65 g), Ivica Čepić i Tome Bašić (bez ulova), dok Ante Bašić i Luka Rukavina zbog obaveza nisu nastupili.

arheološko istraživanje Lokalitet Smratina na Viru krije misterij dviju crkava u jednoj

Lovilo se i s obale, a pobijedili su Saša Galušić i Branko Malekin (300 grama), a kako su preostale dvije ekipe bile bez ulova, ždrijebom je drugo mjesto pripalo paru Gordani Držaić i Elizabeti Fumić i treće Danijelu Smiljanecu i Ivanu Barbi Viru. Otvoreni kup Vira u lignjolovu sudio je Boris Bulić, a održan je prve adventske nedjelje s lovom, vaganjem, proglašenjem pobjednika, večerom i druženjem u Konobi kod Spavalice, uz sponzorstvo Lune Maris Pescatore i Iločkih podruma.

Vir S gotovo 114.000 noćenja ostvarenih u listopadu Vir je četvrta destinacija u Hrvatskoj Slovenci, Nijemci i Mađari ostvarili najviše noćenja na Viru