Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
strateški projekt

Započela realizacije projekta COWORKING Pula

Arena Pula
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
U sklopu ITU mehanizma u Puli započela je realizacija još jednog strateškog projekta

Riječ je o projektu COWORKING Pula - Integrirana rješenja za inovativno i poduzetno Urbano područje Pula koji se planira realizirati na lokaciji nekadašnje Mehanike u Puli.

Kupalište Stoja u Puli Radovi Počela sanacija centralne kupališne zgrade na Stoji

Upravo je zahvaljujući odluci Vlade o darovanju nekretnine Gradu Puli otvoren put prema realizaciji strateškog projekta COWORKING Pula. Time su stvoreni preduvjeti za stavljanje u funkciju i uređenje prostora u samom centru grada površine 429 m2 u svrhu osnivanja poduzetničkog centra.

"Drago mi je što je Vlada na ovaj način prepoznala značaj projekta usmjerenog ka osnaživanju poticajnog poslovnog okruženja u Urbanom području Pula", istaknuo je gradonačelnik Pule naglasivši kako se spomenuti projekt planira ostvariti uz pomoć ITU instrumenata.

Upravo zahvaljujući sredstvima rezerviranima kroz ITU mehanizam na Urbanom području Pula već je potpisan ugovor vrijedan 33,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavku autobusa te se ista praksa planira nastaviti za projekt COWORKING-a koji bi mogao biti financiran bespovratnim EU sredstvima do 85 posto investicije, izvijestili su iz Grada Pule.

Mladi najčitatelji Najčitatelj ljeta 2018. Mali čitači pobjednici u dva mjeseca pročitali 134 knjige