Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Najčitatelj ljeta 2018.

Mali čitači pobjednici u dva mjeseca pročitali 134 knjige

Mladi najčitatelji
Foto: Grad Pula
Ovogodišnji natjecatelji zajedno su pročitali 349 knjiga. Ljetni najčitatelji iz svake kategorije nagrađeni su godišnjom članarinom, dok su svi ostali sudionici kućama otišli s priznanjima i, naravno, knjigom

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Pula i ovog ljeta organiziran je izbor ljetnih najčitatelja s ciljem poticanja i njegovanja navike čitanja te popularizacije knjige kao izvora znanja, priopćili su iz grada Pule. Proglašenje najčitatelja ljeta 2018. održano je u povodu Međunarodnog dana pismenosti - 8. rujna, a u Knjižnici su se okupili svi ovogodišnji natjecatelji.Ovogodišnji pobjednici, prema dobnim kategorijama, su: predškolci: Mauro Ostoni, učenici nižih razreda osnovne škole: Martina Jurić te učenici viših razreda osnovne škole: Mirna Jurić.

Gradilište Opće bolnice u Puli Radni posjet ministra Radovi na izgradnji nove Opće bolnice u Puli

Za sudjelovanje je trebalo ispuniti prijavnicu koja se mogla dobiti na Dječjem odjelu te zapisivati naslove pročitanih knjiga od 3. srpnja do 31. kolovoza. Natjecatelji se natječu u tri kategorije: predškolci, učenici nižih razreda i učenici viših razreda osnovne škole, a pobjednik iz svake kategorije je onaj tko je u tom razdoblju pročitao najviše knjiga.

Ovogodišnji natjecatelji zajedno su pročitali 349 knjiga, dok su samo pobjednici zajedno pročitali njih 134.
Ljetni najčitatelji iz svake kategorije nagrađeni su godišnjom članarinom, dok su svi ostali sudionici kućama otišli s priznanjima i, naravno, knjigom.

Ljetna najčitateljica Knjižnice Veruda je Paola Vuković.

Obnovljena zgrada na adresi Kapitolinski trg 5 zasjala u novom ruhu Pula Kapitolinski trg 5 obnovljen uz financijsku pomoć Grada i Turističke zajednice