Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovci

Započinju radovi na rekonstrukciji Trga Vinkovačkih jeseni

Idejno rješenje izgleda Trga Vinkovačkih jeseni
1/3
Foto: Grad Vinkovci
Radovi na rekonstrukciji ovog vinkovačkog trga započinju početkom listopada, trajat će godinu dana, a prema planovima sve bi trebalo biti završeno do početka 60. izdanja Vinkovačkih jeseni

Prema najavama iz vinkovačke gradske uprave vrlo brzo nakon zatvaranja 59. izdanja Vinkovačkih jeseni započet će radovi na rekonstrukciji Trga Vinkovačkih jeseni. Plan je da radovi započnu početkom listopada tako da će jubilarne 60. Vinkovačke jeseni trg uz Bosut dočekati u novom ruhu te će tako ovaj dio Vinkovaca poprimiti potpuno nove obrise i postati reprezentativan prostor, mjesto predstavljanja i promicanja bogate slavonske kulturne i povijesne baštine, ali i mjesto održavanja velikog dijela preostalih gradskih manifestacija.

Veliko gradilište

– Rekonstrukcijom Trga Vinkovačkih jeseni želimo oživjeti ovaj prostor, prilagoditi ga manifestacijama i drugim društvenim događanjima, i to ne samo za vrijeme Vinkovačkih jeseni, nego kroz cijelu godinu. Upravo su brojne manifestacije ono što Vinkovce čini posebnima i uvelike pridonosi da naš grad živi punim plućima. Stoga će ovaj trg u narednih nekoliko mjeseci biti veliko gradilište, a nakon toga, mjesto većine važnih društvenih zbivanja u gradu – poručio je prilikom obilaska lokacije gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Cjelokupan projekt vrijedan je više od 1,8 milijuna eura, a financirat će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027. Projekt podrazumijeva uređenje čak 8000 m² prostora uz ozelenjavanje, izgradnju pergole, tribina, pozornice, zelenih otoka s elementima za sjedenje te fontane koja tlocrtno asocira na grb Vinkovačkih jeseni, ali i popločavanje cijelog obuhvata i postavljanja nove rasvjete, one na stupovima i podne. Cilj je na ovom mjestu stvoriti kvalitetan urbani prostor s raznolikim zelenim površinama i mjestima za odmor, koji će dugoročno imati pozitivne učinke na okoliš te na kvalitetu života i zdravlje građana.

Govoreći o projektu rekonstrukcije Trga Vinkovačkih jeseni direktorica gradske razvojne agencije VIA Danijela Slipčević rekla je kako će ovaj projekt biti financiran kroz ITU mehanizam te da radovi počinju 8. listopada i trajat će sedam mjeseci. Dodala je kako bi u sljedećih mjesec dana trebali biti započeta i gradnja vanjskog bazena te energetska obnova zgrade zatvorenih bazena u Lenijama.

Novi projekti

– Uskoro počinje i gradnja sportsko-rekreacijskog centra Park Papuk koja će trajati šest mjeseci tako da ćemo na proljeće imati gotov i Trg Vinkovačkih jeseni i Papuk, a vjerujem kako ćemo se već sljedeće ljeto kupati u otvorenim bazenima. Istodobno završavamo radove na vrtiću Mali princ, započeli su radovi na dogradnji vrtića Stribor, a u naredna tri mjeseca započinju i radovi na dogradnji vrtića Naša radost – rekla je Slipčević.

Dodala je i kako se pripremaju i za provedbu projekata kojima će se osigurati uvjeti za provođenje jednosmjenske nastave za sve gradske osnovne škole. Prijavili su i projekt gradnje četvrte osnovne škole u Radićevu bloku, dok u desetom mjesecu počinju radovi na dogradnji šeste osnovne škole na Vašarištu.

storyeditor/2024-09-08/kruzni_tok_1.jpg Južna obilaznica Kružni tok prema Rokovcima svečano otvoren i pušten u promet storyeditor/2024-09-06/Ugovori_Vinkovci_1.jpg Ugovori Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Dokaz kvalitetnog i sustavnog rada gradske uprave storyeditor/2024-09-02/PXL_170923_103327586.jpg Vinkovačke jeseni Prigodan časopis s do sada neobjavljenim fotografijama