Izbornik
Naslovnica Gradovi Belišće
Na belišćanskom bazenu

Završena još jedna škola plivanja

Foto: BELIŠĆE
Škola plivanja u Belišću je besplatna kako bi svi imali priliku naučiti plivati, vještinu koja može spasiti život

Završena je još jedna škola plivanja na belišćanskom bazenu, a deseci mališana i ove su se godine na tom bazenu oslobodili straha od vode te napravili prve plivačke “korake”.

– Tradicija održavanja škole plivanja na belišćanskom bazenu stara je gotovo kao i sam bazen, koji je sagrađen prije više od četiri desetljeća, a u ta četiri desetljeća nebrojene su generacije djece upravo na ovom mjestu svladale strah od vode i naučile plivati. Više od deset godina Zajednica športskih udruga grada Belišća i Grad Belišće, u partnerstvu sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije, provode program škole plivanja – kažu u belišćanskoj gradskoj upravi.

Ove godine škola plivanja počela je u lipnju, a u dva mjeseca kupališne sezone na bazenu u Belišću polaznike raspoređene u četiri skupine s tehnikama plivanja upoznala su četiri obučena instruktora plivanja: Vladimir Lakat, Slavko Golik, Vladimir Đurović i Ivan Orešković.

– Grad Belišće dugi niz godina osigurava besplatnu školu plivanja za svu djecu sa svog područja, a tako će biti i ubuduće jer nam je posebno važno dati mogućnost našim najmlađima da upravo na našem bazenu nauče plivati – poručuju iz gradske uprave.

Inače, istraživanja na razini naše zemlje pokazuju nezavidnu statistiku da 60 posto djece u Hrvatskoj ne zna plivati. Ovakvi su tečajevi, stoga, iznimno vrijedni jer nam o tome znamo li plivati ili ne sutra može ovisiti život.