Izbornik
Naslovnica Gradovi
MANIFESTACIJA U POPOVAČI

Završila Sunčana strana grada: Drago nam je što je sudjelovao veliki broj djece

Druženjem uz slatkiše te posljednjom kinopredstavom na otvorenom mališani su zaključili ovogodišnji ljetni program
Foto: Popovača
Najmlađi su tijekom srpnja i kolovoza sudjelovali u pričaonicama i čitaonicama te raznim radionicama

Na popovačkom Trgu II održana je završnica ovogodišnje Sunčane strane grada. Manifestacija, koju je i ovog puta organizirala Turistička zajednica Grada Popovače uz podršku Grada i brojnih partnera, gradskih ustanova i udruga, trajala je tijekom cijelog ljeta.

Najmlađi sugrađani tako su tijekom srpnja i kolovoza imali prilike sudjelovati u pričaonicama i čitaonicama te raznim kreativnim, plesnim, sportskim i vatrogasnim radionicama, ali i predstavama te napuhancu koji je svaki dan bio dostupan za svu djecu neovisno o organiziranim programima.

Oni nešto stariji mogli uživati u raznovrsnim glazbenim večerima te cocktail partyju, a dio programa činile su i već tradicionalne manifestacije poput "Marijanskih susreta" u Potoku, proslave sv. Ane i "Susreta na rijeci Lonji" u Osekovu te "Noći trijema".

Zamjenik gradonačelnika i direktor Turističke zajednice Grada Popovače zahvalio je djeci, roditeljima te voditeljima radionica, kao i suradnicima uz čiju je pomoć organiziran ovogodišnji program.

– Uz različite aktivnosti Turistička zajednica ljeto u gradu učinila je zanimljivim, a najbolja potvrda tome je zaista veliki broj djece koji je sudjelovao na njima. Veća ulaganja u ljetni program, odnosno više bogatijih i privlačnijih sadržaja, pokazala su se opravdanima stoga se već sada razmišlja o određenim izmjenama za sljedeće ljeto – napomenuo je Miklaužić.

Povodom ovogodišnje završnice ravnateljica gradske Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić uz pomoć zeke Luigija ispričala je autorsku priču, odgajateljica Nina Šuštić iz Dječjeg vrtića Popovača predvodila je zabavno-sportsku radionicu, a program su animirale odgajateljica Marina Ovčariček i njezina mala pomoćnica Adela.

Druženjem uz slatkiše te posljednjom kinopredstavom na otvorenom mališani su zaključili ovogodišnji ljetni program, a podržao ih je i gradonačelnik Josip Mišković.

Kako bi se osigurali svi propisani uvjeti za sigurnost polaznika Dječjeg vrtića, na ulazu u parkirališni prostor postavit će se rampa, ističe gradonačelnik Josip Mišković POPOVAČA U vrtić se prijavio veći broj djece pa uređujemo novi prostor Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 300.000 eura, a izvođač je tvrtka Strabag d.o.o. Radovi vrijedni 300.000 eura Ovom investicijom riješit će se dvije najkritičnije dionice prometnica Posebno mjesto koje smo ove godine posjetili je "Slomljeni pejzaž" u Hrvatskoj Kostajnici, spomen na jednu od prvih i najpoznatijih žrtava Domovinskog rata, fotografa i snimatelja Gordana Lederera Tradicija prošlosti – potreba budućnosti U čast braniteljima šest dana maratona na arapskim konjima