Izbornik
Naslovnica Gradovi
Jedina Državna izložba stoke u Hrvatskoj

Želimo da na Proljetnom sajmu iduće godine hala ima novo krovište

Ministarstvo poljoprivrede ​ odobrilo je pomoć od 320.000 eura čime će hala u kojoj se održava jedina Državna izložba stoke u Hrvatskoj dobiti novo krovište
Foto: Bjelovar
Bjelovarski sajam ove godine slavi 30. rođendan, a jedan od poklona će biti novo krovište na najvećoj izložbenoj hali

Bjelovarski sajam ove godine slavi 30. rođendan, a jedan od poklona bit će novo krovište na najvećoj izložbenoj hali. Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je pomoć od 320.000 eura čime će hala u kojoj se održava jedina Državna izložba stoke u Hrvatskoj dobiti novo krovište.

– Kao što se vidi krovište je puno rupa, dotrajalo je do te mjere da se zapravo više ne može ni obnoviti. Postojala je opasnost da se na dolazećem Jesenskom sajmu ne održi Državna izložba stoke, no nakon što je došla ova pomoć odlučili smo još ovaj zadnji put nekako osposobiti krovište i vjerovati da će nam i vremenski uvjeti ići na ruku. Ovo je velika hala, ima 2700 kvadrata i Bjelovarski sajam ipak ne može sam ići u ovako velike investicije i zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede i našim suvlasnicima Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Bjelovaru na pomoći i suradnji – kaže Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma.

U tijeku je pribavljanje potrebne dokumentacije kako bi se mogla raspisati javna nabava.

– Mi očekujemo da će na Proljetnom sajmu iduće godine ova hala imati novo krovište. To je jako bitno jer, ako izgubite Državnu izložbu stoke, bilo bi to jako teško vratiti u naš grad i županiju. Bjelovarski sajam je brend ne samo u Hrvatskoj već i u okruženju i stoga stalno ulažemo u njegovu infrastrukturu – napomenuo je župan Marko Marušić.

– Moramo poboljšati prometnu dostupnost i posebice parkirališni prostor kako bi se i Jesenski i Proljetni sajam mogli održati bez stvaranja gužvi – kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić. U tom je smislu učinjen korak kupnjom parcele od 4000 kvadrata, čime će se povećati broj parkirnih mjesta.

Održava se svake godine prije početka korizme kada se u Oristanu, gradu koji ima oko 40.000 stanovnika, okupi oko 100.000 gostiju Igra ima i karnevalski dio Sardinijska Sartiglia, stara 700 godina, i Alka umrežuju viteške igre Zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar SLATINA Slatina u sve tri generacije može očekivati više od sto studentica Odvjetnik Goran Jarić, inače rođeni Slatinčanin, sretan je što se ovom prigodom imao priliku posjetiti svoju Slatinu Radionica Aktualnosti radnog prava iz perspektive poduzetnika Promjene u Zakonu o radu su rijetke, ali "tektonske"