Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Općinski novac

Besplatne kastracije pasa i mačaka

Foto: Čepin
Prilikom dolaska na kastraciju obavezno treba donijeti važeću osobnu iskaznicu vlasnika životinje na uvid kako bi se spriječilo nezakonito trošenje proračunskog novca Općine Čepin.

Za dobrobit životinja i s ciljem smanjenja broja neželjenih pasa i mačaka, Općina Čepin i ovu je godinu osigurala sredstva za besplatne kastracije pasa i mačaka za vlasnike koji imaju prebivalište na području općine Čepin. Svako kućanstvo ostvaruje pravo na dvije besplatne kastracije životinja, pasa ili mačaka.

Radi lakše organizacije termina upućuju se stanovnici općine Čepin da prijavnicu za kastraciju mogu ispuniti i putem internetske poveznice koja se nalazi na službenim stranicama Općine Čepin.

Prilikom dolaska na kastraciju obavezno treba donijeti važeću osobnu iskaznicu vlasnika životinje na uvid kako bi se spriječilo nezakonito trošenje proračunskog novca Općine Čepin.

Iz Općine Čepin naglašavaju kako napuštanje ili usmrćivanje životinja nije rješenje. Kastracijama se, pak, smanjuje broj neželjenih pasa i mačaka, kao i rizik od prometnih nesreća. Naime, kastriranjem izostaje nagon za traženjem partnera za parenje, čime se smanjuje radijus kretanja pasa. Doprinosi to i smanjenju ozljeda uzrokovanih borbama mužjaka za ženku i teritorij, kao i smanjenju širenja infekcija i rizika bolesti povezanih s hormonima.

– Pozivamo mještane Čepina da prijave svoje pse i mačke za besplatne kastracije kojom na adekvatan i blag način sprječavamo patnje i okrutnosti nad životinjama – zaključuju u Općini Čepin, u kojoj već godinama provode ovakve akcije.

Olujni vjetar zahvatio i Čepin Stalna briga o hortikulturi i sadnja novih drvoreda za siguran okoliš u vremenskim nepogodama ČEPIN Čuvari tradicije ponosno se okupili na pokladnom jahanju Dražen Tonkovac Dražen Tonkovac Tristo novih obitelji našlo dom na području općine Čepin