Izbornik
Naslovnica Općine
Pjesme, recitacije i igrokazi

"Knežev advent" – čarolija Božića u srcu Baranje

U DUHU blagdana lokalna zajednica pokazala je snagu zajedništva i solidarnosti
1/3
Foto: Kneževi Vinogradi
Prostor SRC-a Kneževi Vinogradi blistao je uz tisuće lampica, mirise kuhanog vina i čaja, a sve je bilo ispunjeno toplinom, smijehom i pravim duhom Božića

Kneževi Vinogradi bili su poprište božićne čarolije na manifestaciji "Knežev advent" koja se održala 10. prosinca u organizaciji Općine Kneževi Vinogradi, Turističke zajednice Baranja i komunalne tvrtke Kneževi parkovi.

Prostor SRC-a Kneževi Vinogradi posebno je blistao uz tisuće lampica, mirise kuhanog vina i čaja koji su se ispreplitali s mirisima pečenih kobasica, a cjelokupna atmosfera bila je ispunjena toplinom, smijehom i pravim duhom Božića.

Manifestacija je započela otvaranjem božićnog sajma na kojem su uz prigodnu ponudu OPG-ova, obrta i udruga svoje rukotvorine promovirale i učeničke zadruge dviju osnovnih škola s područja općine – "Suljošanka" Kneževi Vinogradi i "Vörös Márta" Zmajevac.

Djed Mraz i vilenjaci
Posjetitelji su mogli uživati u predivnim božićnim pjesmama, recitacijama i igrokazima koje su izvodili polaznici Dječjeg vrtića Zeko i polaznici glazbenog vrtića, učenici Osnovne škole Kneževi Vinogradi, Osnovne škole Zmajevac, Umjetničke škole Beli Manastir – područni odjel Kneževi Vinogradi te žene okupljene u etno kazalište Udruge žena Izvor. Nakon toga nastavilo se "adventsko džuskanje" uz Fešta bend.

Foto: Kneževi Vinogradi

Neizostavan dio manifestacije bio je Djed Mraz sa svojim vilenjacima. Sva su djeca s nestrpljenjem iščekivala trenutak kada će se pojaviti i podijeliti božićne paketiće. Djed Mraz je iz Kneževih Vinograda ponio punu vreću pisama koja su djeca ispisivala svojim božićnim željama i pozdravima.

Ovogodišnje iščekivanje Božića obuhvatilo je i raznovrsne aktivnosti i sadržaje za sve uzraste i u drugim naseljima općine, ostavljajući tako neizbrisiv trag u zajednici. Tako su već u studenom započele božićne kreativne radionice udruga s područja općine, a polaznici dječjeg vrtića Zeko i učenici Osnovnih škola Kneževi Vinogradi i Zmajevac osmislili su i izradili ovogodišnje dekoracije koje su i zajedno postavili na božićna drvca u Kneževim Vinogradima i Zmajevcu.

Slatki paketi za najmlađe
Kao i svake godine, Općina Kneževi Vinogradi je u povodu božićnih blagdana darivala svoje najmlađe stanovnike, umirovljenike i socijalno ugroženo stanovništvo. Općina je darivala slatke božićne paketiće djeci do 8. razreda osnovne škole, a osmijehe 450 djece izmamio je Djed Mraz koji je paketiće dijelio na ovogodišnjem izdanju "Kneževog adventa". Uz najmlađe, posebna se briga vodi o mještanima starije životne dobi, ali i o socijalno ugroženom stanovništvu. Ove je godine tako podijeljeno više od 400 božićnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama u iznosu od 30 eura i 40 eura.

Ovogodišnji advent u Općini Kneževi Vinogradi okupio je lokalnu zajednicu u duhu blagdana i pokazao snagu zajedništva i solidarnosti među mještanima općine.

ISPUNJENA je dugogodišnja želja djece svih uzrasta Otvoreno dugoočekivano klizalište Atrakcija za najmlađe na Adventu u Našicama AMBULANTA je sagrađena 1985. godine, a uređenjem unutarnjeg prostora i okoliša, nakon više od 30 godina na radost svih mještana ponovno je zablistala u novom sjaju Ambulanta u Kratečkom obnovljena je sredstvima Sisačko-moslavačke županije Otvorena novouređena ambulanta u Kratečkom, stigli i liječnici UNAZAD nekoliko godina ovo je jedan od najatraktivnijih sadržaja, a posebno mu se vesele najmlađi sugrađani Popovačko klizalište otvoreno je do 7. siječnja svaki dan od 10 do 21 sat I ove godine besplatno klizalište na otvorenom u Popovači