Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
OPĆINA Dubrava

Mališanima moderniji vrtić, a odgojiteljicama veće plaće i koeficijenti

Počeli su radovi na najvećem i najvažnijem projektu "Rekonstrukcija i dogradnja zgrade javne i društvene namjene – dječji vrtić"
1/4
Foto: Općina Dubrava
Središnji ured za demografiju i mlade Općini je dodijelio 18.333 eura putem poziva "Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023."

Počeli su radovi na najvećem i najvažnijem projektu "Rekonstrukcija i dogradnja zgrade javne i društvene namjene – dječji vrtić". Time će Dječji vrtić Dubrava biti najmoderniji i jedan od najvećih na ovom prostoru, ukupnog kapaciteta za 200 djece, zajedno sa sportskom dvoranom.

Bez neupisane djece

– Mjesta će biti za svu djecu s područja općine Dubrava i više neće biti neupisane djece i liste čekanja, što mi je san, cilj i želja vodilja otkako radim ovaj posao – istaknuo je načelnik Tomislav Okroša.

Središnji državni ured za demografiju i mlade pozitivno je ocijenio projekt Općine Dubrava usmjeren na poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Dubrava, a u protekloj godini dobivena sredstva utrošena su na opremanje vrtićkog dječjeg parka. Ove godine putem poziva "Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini" Središnji ured dodijelio je 18.333 eura, a novim ulaganjima poboljšat će se standard u predškolskom odgoju te djeci omogućiti ljepši boravak u vrtiću.

Općina Dubrava te predstavnici Sindikata obrazovanja, medija i kulture postigli su i uspješan dogovor te potpisali IV. Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za zaposlene u DV-u Dubrava. Potpisivanje novog ugovora omogućuje poboljšane materijalne uvjete za zaposlenike te je rezultat pregovora koji su vodili općinski načelnik Tomislav Okroša te predstavnica Sindikata Slađana Sadecki Jagić koja je izrazila zadovoljstvo postignutim dogovorom istaknuvši kako su u pregovorima postojali kompromisi, no ima još prostora za dodatna poboljšanja materijalnih prava odgojiteljica u vrtiću.

Veće božićnice, regresi...

Novi kolektivni ugovor predstavlja četvrte izmjene i dopune od 2017., a donosi značajno povećanje osnovice za zaposlene. Tako osnovica od 1. rujna iznosi 829,52 eura, a od 1. rujna 2024. povećat će se na 870 eura. Usto, 14 posto povećat će se i koeficijenti, što će rezultirati ukupnim povećanjem plaće od 38 posto u periodu od dvije godine. Načelnik Okroša istaknuo je kako nove izmjene osiguravaju bolje materijalne uvjete za odgojiteljice, uključujući povećanje božićnice za 100 posto, uskrsnice za 50 posto, regresa za 66 posto te putnih troškova za 35 posto. Ovim povećanjem odgojiteljice će imati zasluženu nagradu za svoj predani rad u odgoju djece u Dubravi.

Potpisivanju novog kolektivnog ugovora prisustvovala je i Đurđica Kahlina, voditeljica pregovaračkog odbora Sindikata obrazovanja, medija i kulture, koja je naglasila važnost socijalnog dijaloga koji dugi niz godina postoji između Općine i Sindikata.

DODIJELJENI UGOVORI S predstavnicima općina i gradova u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici susrela se državna tajnica Željka Josić Gotovo 20 tisuća eura Općini Dubrava dodijelio je Središnji državni ured za demografiju i mlade Mladim obiteljima sufinancirat će stanovanje, prijave otvorene do 30. rujna otvoren Salers Croatia centar Od ovog goveda nitko nije odustao, a sada se o njemu svi mogu informirati Otvoren obnovljeni Kulturni centar u Općini Dubrava Prostorom će se koristiti udruge, a ovdje će se održavati i vijeća Općine i kinoprojekcije