Izbornik
Naslovnica Općine Tkon 55 pregleda
Internacionalna treking utrka

Održan prvi sastanak Škraping tima u Tkonu

Škraping
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Škraping je i humanitarnog karaktera te će ove godine dio sredstava biti doniran Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

U Centru za kulturu, u zgradi Općine Tkon, održan je inicijalni sastanak Škraping tima. Na sastanku su definirane odgovornosti i obaveze članova kako bi i ove godine Škraping učinili još boljim i sadržajnijim. Dvanaesti po redu Škraping održat će se 4. ožujka 2017. godine.

U sklopu Škrapinga, koji je nositelj oznake Hrvatskog otočnog proizvoda, također će biti moguće posjetiti Sajam otočnih proizvoda na kojem će sudjelovati brojni izlagači, kako sa otoka Pašmana tako i s ostalih hrvatskih otoka, priopćili su iz Općine Tkon.

Za najmlađe održat će se Škrapić

U nedjelju 05. ožujka 2017. godine održat će se Škrapić, mali Škraping za djecu pod organizacijom Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona. Škraping je i humanitarnog karaktera te će ove godine dio sredstava biti doniran Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Škraping je jedinstvena internacionalna treking utrka po oštrom otočnom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova. Natjecatelji na startu dobivaju kartu otoka s ucrtanim kontrolnim točkama koje moraju proći u što kraćem vremenu. 

Utrka podijeljena u tri kategorije

Utrka je podijeljena u tri kategorije; Ultra od cca 47 km, Challanger od cca 25 km i Active od cca 12 km. 

Prilikom utrke natjecatelji prolaze zadanim kontrolnim točkama pored atraktivnih lokaliteta otoka Pašmana te na taj način Škraping osim sportskog poprima i turistički karakter u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor. Škraping je tradicionalno najveća utrka Treking lige koja broji 13 utrka na području cijele Hrvatske.