Izbornik
Naslovnica Općine Tkon
Općina Tkon

Operativna ribarska riva Parapet dobiva struju i vodu

Radovi na Parapetu
1/2
Foto: Općina Tkon
Troškovi projekta, uključujući i trškove izrade idejnog projekta, iznose 83.172 kune

U Tkonu su u tijeku radovi na izgradnji priključaka za struju i vodu na Parapetu, operativnoj ribarskoj rivi.

Izvedbeni projekt niskonaponskog priključka izrađen je potkraj 2013. godine, a u travnju 2018. ishodovani su tehničko-tehnološki uvjeti za priključenje na vodovod. Početkom ove godine potpisan je ugovor s HEP-om o korištenju elektroenergetske mreže.

vrtić Ćok Tkon općina TKON Najveće ulaganje u vrtić “Ćok” dosad, za obnovu 650.000 kuna

Investitor radova je Općina Tkon, a ukupni troškovi projekta, uključujući i troškove izrade idejnog projekta, iznose 83.172 kune. Postavljena su dva ormarića za priključak struje i dvije slavine sa šahtom za vodu.

– Raduje činjenica da će se na ovaj način obogatiti sadržaji za naše ribare koji su na ovo čekali dvadesetak godina. Naime, svrha ovog projekta je to što će ribari od sada pripremati svoje brodove za ribolov u svojoj matičnoj luci pa će time, između ostalog, i smanjiti troškove poslovanja – izjavio je Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon.

Dodjela oznake HOP u Hvaru Hrvatski otočni proizvod za 2018. Oznaku HOP dobilo 19 proizvođača iz županije, najviše ih je iz Tkona Joško Ševo Govorite li hrvatski? Predstavu koja je odigrana više od 550 puta gledali su i u Tkonu