Izbornik
Naslovnica Općine Tkon
Govorite li hrvatski?

Predstavu koja je odigrana više od 550 puta gledali su i u Tkonu

Joško Ševo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Poznati hrvatski glumac Joško Ševo prisutnu publiku oduševio je stihovima i monolozima nekih od najvećih hrvatskih pjesnika i pisaca poput Ujevića, Šimića, Matoša, Šenoe, Držića, Marulića, Vojnovića i drugih velikana hrvatske književnosti

Općina Tkon bila je domaćin izvedbi antologijske predstave “Govorite li hrvatski?” autora i glumca Joška Ševe. Monodrama se održala u organizaciji Turističke zajednice općine Tkon u Domu za kulturu u Tkonu, a riječ je o jednoj od najdugovječnijih predstava u hrvatskom kazalištu – premijerna izvedba bila je 1994. godine u Dramskom kazalištu Gavella, a do danas je odigrana više od 550 puta.

Trajektna luka Tkon Završetak radova do 2021. Nastavlja se gradnja trajektne luke i raskrižja

Poznati hrvatski glumac Joško Ševo prisutnu publiku oduševio je stihovima i monolozima nekih od najvećih hrvatskih pjesnika i pisaca poput Ujevića, Šimića, Matoša, Šenoe, Držića, Marulića, Vojnovića i drugih velikana hrvatske književnosti.

Izborom tekstova iz hrvatske književne baštine, ali i suvremene hrvatske književnosti, i to na svim hrvatskim dijalektima, autor, ovom izrazito emocionalnom izvedbom predstave, želi osvijestiti vrijednost i važnost hrvatskog jezika i kulture, što je bitno i u kontekstu neizbježnih izazova globalizacije. 

Proizvodi na Sajmu imaju oznaku HOP, a očekuje se više od 40 izlagača U Tkonu se već uvelike radi na pripremama za Sajam otočnih proizvoda i Škraping Više od 40 izlagača s gotovo svih naših otoka nudit će samo domaće