Izbornik
Naslovnica Općine Tkon
Završetak radova do 2021.

Nastavlja se gradnja trajektne luke i raskrižja

Trajektna luka Tkon
Foto: Općina Tkon
Luka u Tkonu imat će tri traka za ukrcaj, jedan za iskrcaj te jedan za hitne slučajeve

Uskoro se nastavlja projekt gradnje trajektne luke Tkon, započet u lipnju 2015. godine. Sufinanciranje radova ostvaruje se iz sredstava Kohezijskog fonda, unutar Poziva za sufinanciranje unapređenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa. Izvođenje radova na gradnji trajektne luke Tkon na otoku Pašmanu objavljeno je kao predmet nabave u e-oglasniku javne nabave, a naručitelj je Županijska lučka uprava Zadar.

Dodjela oznake HOP u Hvaru Hrvatski otočni proizvod za 2018. Oznaku HOP dobilo 19 proizvođača iz županije, najviše ih je iz Tkona

Prema projektnom planu do sada je završena gradnja dvije ukrcajno-iskrcajne trake, ukrcajnog čekališta i gata s dva veza, dužine 54 m. Nastavak projekta, osim gradnje pristaništa, predviđa i uređenje površina za ukrcaj i iskrcaj vozila kao i površina uz pristup trajektnom pristaništu. Uz plato trajektnog pristaništa luka bi se obostrano proširila, a na užem dijelu zahvata napravio bi se podmorski propust za cirkulaciju mora.

Ukrcajno čekalište uključivalo bi tri prometna traka u čekanju za trajekt, jedan trak za vozila za hitne slučajeve i jedan iskrcajni trak za izlaz s trajekta. Predviđeno je i stajalište za dva autobusa te javno parkiralište za osobna vozila u funkciji trajektnog pristaništa.

Ulica Kuntrata u Tkonu U Tkonu započelo uređenje ulice Kuntrata u staroj jezgri Iz stare ulice miču betonski zastor, opet će biti u kamenu

Sve površine bit će osvijetljene i opremljene oborinskom odvodnjom. Uz radove u luci, odvijat će se i radovi na priključku s državne ceste na trajektno pristanište, odnosno gradnja raskrižja, a investitor su Hrvatske ceste.

Predviđeni rok za završetak radova na gradnji luke je 2020./2021.

CroVespa 2018. na rivi u Tkonu CroVespa 2018. Rivu u Tkonu ispunilo 400 zaljubljenika u legendarnu Vespu