Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Projekt pozitivno ocijenjen u postupku dobivanja financijske potpore

Općina Dubrava za vrtić bi mogla dobiti 7,5 mil. kuna

Foto: Općina Dubrava
Vrtić pohađa oko 100 djece, a novi objekt mogao bi primiti oko 200 djece

Općina Dubrava došla je na korak bliže novom dječjem vrtiću u svojoj sredini.

Stigla je, naime, odluka od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju da je njihov projekt prošao administrativnu kontrolu, pozitivno je ocijenjen te je na putu da dobije potporu.

Iznos potpore bit će, ako se Općina uspješno plasira na rang-listi, nešto viši od 7,5 milijuna kuna.

– Temeljem kriterija odabira korisnik (općina, nap. a.) ostvaruje 65 bodova i intenzitet potpore u visini od 100 posto za ulaganje – stoji u odluci koju potpisuje ta državna agencija.

Općina Dubrava, podsjetimo, planira gradnju novog dječjeg vrtića na svom području. Trenutačno vrtić pohađa oko 100 djece, a kapacitet novog objekta bio bi dovoljan za oko 200 mališana vrtićke dobi.

Dobra je to vijest za tamošnje roditelje, s obzirom na to da područje tzv. zagrebačkog prstena posljednjih godina postaje sve poželjnije mjesto za život, kako za mlade parove, tako i za obitelji s djecom

POTPISAN UGOVOR Dubrava je bliže dobivanju centra od 5800 kvadrata Grad Čazma brine se o udrugama Za programe i projekte udruga 245.000 kuna iz proračuna Najbolji sportaši, sportske ekipe i sportski djelatnici Garešnice Najbolji sportaši u 2021. su Patricija Santo i Dražen Bengez