Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Grad Čazma brine se o udrugama

Za programe i projekte udruga 245.000 kuna iz proračuna

Foto: Grad Čazma
Potpisivanje ugovora Grada Čazme i udruga održano je u Multifunkcionalnom centru

U skladu s Pravilnikom o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme, nakon održanog javnog natječaja za sufinanciranje projekata od interesa za opće dobro te u skladu s uputama za prijavitelje za sufinanciranje projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme u 2022. godini, donesena je odluka o dodjeli sredstava udrugama iz proračuna Grada Čazme.

– Volimo se brinuti o našim udrugama jer one okupljaju naše sugrađane uz pomoć raznih aktivnosti. Grad iz proračuna izdvaja oko 1,5 milijuna kuna za rad udruga, a ovaj ugovor vrijedan je 245 tisuća kuna – rekao je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak i podsjetio kako uz financijsku potporu Grad vodi računa i o osiguravanju prostora za rad udruga.

– U tijeku je obnova zgrade za udruge, u završnoj smo fazi i u toj zgradi u prvom će redu mjesto naći naše braniteljske udruge, no mjesta će biti i za ostale – napomenuo je gradonačelnik.

Ukupno je udrugama pripalo 245.000 kuna iz gradskog proračuna, a potpisivanje ugovora održalo se u prostoru Multifunkcionalnog centra u Čazmi.

Najbolji sportaši, sportske ekipe i sportski djelatnici Garešnice Najbolji sportaši u 2021. su Patricija Santo i Dražen Bengez NAJVEĆI PROJEKT U POVIJESTI GRADA Terme Bjelovar – Olimpijski centar za razvoj vodenih sportova Maksimalni iznos po korisniku je 100 tisuća kuna Poduzetnicima za nabavu strojeva i opreme 7 milijuna kuna bespovratne potpore Županije