Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Raspisan javni poziv

Općina Gunja zaposlit će tri osobe za javne radove

1/2
Foto: Općina Gunja
Za osobe zaposlene u javnim radovima HZZ podmiruje plaću u cijelosti za radnike iz prve skupine dok za ostale radnike pola plaće pokriva HZZ, a drugu polovicu Općina

Općina Gunja raspisala je javni poziv za zapošljavanje u javnim radovima na određeno vrijeme. Ove godine Gunja će u javnim radovima moći zaposliti samo tri osobe što je najmanji broj u proteklih nekoliko godina.

– Kada je bila poplava, imali smo više od 200 ljudi zaposlenih u javnim radovima. Tijekom 2017. godine, kada sam ja postao načelnik, u javnim radovima smo zaposlili 33 osobe. Prošle godine smo u javnim radovima zaposlili četiri osobe, a ove možemo samo tri – rekao je Gutić.

Pojasnio je i da za osobe zaposlene u javnim radovima HZZ podmiruje plaću u cijelosti za radnike iz prve skupine dok za ostale radnike pola plaće pokriva HZZ, a drugu polovicu Općina.

Upravo stoga u Općini su odlučili da za potrebe uređenja sela počnu pozivati primatelje zajamčene minimalne naknade. Za ovaj korak odlučili su se zbog činjenice da ove godine svetište Šumanovci slavi 650 godina, a središnja će se proslava održati 17. lipnja.

– U planu nam je angažirati 15-ak primatelja zajamčene minimalne naknade koji će biti angažirani za poslove čišćenja naselja. Oni neće biti pozivani svakoga dana nego će mjesečno moći raditi maksimalno od 60 do 90 sati, i to samo nekoliko sati dnevno. Proći će obuku, imati odrađene liječničke preglede, zaštitnu opremu…Uređivat će zelene površine, kanale, uklanjati otpad, zalijevati cvijeće… Sve to radit će uz nadzor komunalnog redara i nekoga iz Gunjanske čistoće. Tih dana Gunju će posjetiti brojni građani te želimo da naselje bude što uređenije – kazao je Gutić.

GUNJA Pripremne radnje za izgradnju novog mezarja u Gunji MEĐU OKUPLJENIMA bilo je puno najmlađih Advent u Gunji: Božićna priča okupila brojne posjetitelje Na dijelu ulice Miroslava Krleže, Trga žrtava Domovinskog rata i ulice Ante Starčevića Uređuju se pješačke staze za 325.000 kuna