Izbornik
Naslovnica Općine Tkon 35 pregleda
Tradicija i kultura

Radionice starih zanata na najmlađe u Tkonu

Tkon
Foto: Turistička zajednica Općine Tkon
Na području Općine Tkon te otoku Pašmanu u usporedbi sa svim hrvatskim otocima ima najviše dobitnika prestižne oznake HOP, brenda "Hrvatski otočni proizvod"

U suradnji sa Dječjim vrtićem Ćok iz Tkona te Područnom školom u Tkonu kao i dobitnicima oznake Hrvatski otočni proizvod s područja Općine Tkon, Turistička zajednica Općine Tkon organizira u prostorijama Doma za kulturu radionicu 9. studenog s početkom u 16 sati za male školarke i školarce.

Cilj ove radionice je prenošenje tradicije i kulture otočnog stanovništva, starih zanata na najmlađe te isto tako njihov ostanak na otoku a sve u smislu turizma i promocije starih vrijednosti i nekih radova koji pomalo tone u zaborav.

Budući da je i cijeli projekt Hrvatskog otočnog proizvoda s istim ciljem iz TZ Tkon kažu da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU podržava ovakve projekte. Samim time da na području Općine Tkon te otoku Pašmanu u usporedbi sa svim hrvatskim otocima ima najviše dobitnika prestižne oznake HOP, brenda „Hrvatski otočni proizvod“.