Izbornik
Naslovnica Općine Tkon 50 pregleda
Proračun Zadarske županije

Raspoređena sredstva za radove u luci Tkon

Tkon brod od Biograda
Foto: Zeljko Mrsic/Pixsell
Povećanje proračuna Zadarske županije u 2017. godini u odnosu na prethodnu godinu uglavnom se odnosi na investicijsko ulaganje projekta za koja se sredstva očekuju iz EU fondova

Na 51. sjednici kolegija župana održanoj u utorak, 15. studenog predstavljen je Prijedlog proračuna Zadarske županije za 2017. godinu s prijedlogom projekcija za 2018. i 2019. godinu. Ukupni prihodi i primici, rashodi i izdaci proračuna za 2017. godinu iznose 895.000.000,00 kuna, što je povećanje od 10,7 % u odnosu na 2016. godinu (86,5 mil. kuna)

Povećanje proračuna Zadarske županije u 2017. godini u odnosu na prethodnu godinu uglavnom se odnosi na investicijsko ulaganje projekta za koja se sredstva očekuju iz EU fondova i to: izgradnju i opremanje dnevnih bolnica (Opća bolnica Zadar) i izgradnju sustava navodnjavanja (SN Baštica – Smilčić II faza i Lišansko polje) . Prihodi od pomoći planirani su u iznosu od 215.300.600,03 kuna što predstavlja povećanje od 42,6% u odnosu na prethodnu godinu.

Radovi u luci Tkon

Danas su, kako su izvijestili iz Zadarske županije raspoređena sredstva za radove u luci Tkon, za radove na sanaciji u uvali Draženica, za projektnu dokumentaciju za sanaciju gata u luci Mali Iž, izmjene i dopune projekta sanacije oštećenog lukobrana u luci Žman te sanaciju lukobrana u luci Neviđane.

Također je dana suglasnost Prirodoslovno grafičkoj školi za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju zgrade Prirodoslovne grafičke škole. Kako bi se povećala kvaliteta strukovnog obrazovanja, Zadarska županija je 2013. Godine krenula s realizacijom projekta izgradnje zgrade Prirodoslovno grafičke škole te je izrađen projekt. U drugoj fazi bi trebala ići izgradnja zgrade Centra kompetencija i kreativne industrije.