Izbornik
Naslovnica Općine Vir
SJEDNICA

Vučetić predsjednik Općinskog vijeća Vira

Foto: Vir
Radujem se nastavku razvoja našeg otoka i izražavam želju da naš rad bude konstruktivan i na opću dobrobit – kazao je Vučetić

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vir prisegnulo je trinaestero novih virskih vijećnika.

VAL DOBROTE PREMA OBITELJI IZ ČEPINA Madunići: Dobri ljudi puni ljubavi zaista postoje

To su Antonio Vučetić, Ivana Radović, Rajko Radović, Goran Vicković, Srđan Liverić, Veseljko Orlić i Igor Blažević iz redova pobjedničke kandidacijske liste grupe birača s nositeljem Antonijem Vučetićem (47,42 posto glasova na lokalnim izborima 2021.), Frane Vučetić i Jadranka Okreša s kandidacijske liste grupe birača s nositeljem Franom Vučetićem (19,25 posto), Josip Bašić i Šime Buškulić s kandidacijske liste Domovinskog pokreta (12,92 posto), Vesela Vučetić s kandidacijske liste HDZ-a (11,01 posto) te Šime Vučetić s kandidacijske liste SDP-a, Akcije mladih i Centra (9,37 posto). Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir voljom većine izabran je Antonio Vučetić, dok su Rajko Radović i Veseljko Orlić izabrani za prvog, odnosno drugog potpredsjednika. Vijećnike je na svečanosti kratkim govorom pozdravio predsjednik Vučetić.

– Zahvaljujem vijećnicima na povjerenju. Radujem se nastavku razvoja našeg otoka i izražavam želju da naš rad bude konstruktivan i na opću dobrobit – kazao je Vučetić.

Provjera izvršavanja zakonske obaveze Kontrola prijave gostiju u svim virskim naseljima do rujna

Na konstituirajućoj sjednici isto je virskim vijećnicima poželio i novi općinski načelnik Marino Radović.

– Želim vam puno uspjeha u radu za ostvarenje našeg zajedničkog cilju, a to je bolji, ljepši i uspješniji Vir – istaknuo je Radović kojemu su vijećnici džentlmenski čestitali na izbornom uspjehu. Vijećnici su na konstituirajućoj sjednici još birali Mandatno povjerenstvo (Rajko Radović predsjednik, članovi Srđan Liverić i Igor Blažević), Povjerenstvo za Statut i Poslovnik (Antonio Vučetić predsjednik, članovi Srđan Liverić i Igor Blažević) te Povjerenstvo za izbor i imenovanja (Veseljko Orlić predsjednik, članovi Srđan Liverić i Igor Blažević).