Izbornik
Naslovnica Općine Vir
VAL DOBROTE PREMA OBITELJI IZ ČEPINA

Madunići: Dobri ljudi puni ljubavi zaista postoje

Foto: Vir
– More smo vidjeli prvi put u životu. Djeca su uživala na plažama – govori gospođa Stela i napominje kako je situacija sada puno bolja nego što je bila

Priča obitelji Madunić iz Čepina još je prošle godine izgledala nepopravljivo i tragično kada je mladi Tomislav Madunić doživio moždani udar, pa su se njegova supruga Stela te sinovi Ivan (9) i Emanuel (7) morali suočiti s vrlo teškom situacijom. Njihovu potresnu priču u televizijskoj emisiji Provjereno vidjela je cijela Hrvatska, a onda je krenula lavina dobrote.

Antonio Vučetić ZADARSKA ŽUPANIJA Antonio Vučetić na čelu Županijske skupštine

– Telefon nam je neprekidno zvonio, a kroz kuću nam je otad prošlo tri do četiri tisuće ljudi. Nema tko nam nije pomogao kako god je znao i mogao – kaže Tomislav koji je lanjskog rujna završio u bolnici zbog moždanog udara u trideset i petoj godini.

– Supruga Stela kratko je vrijeme radila, no zahvaljujući pomoći, uspjeli smo se izvući – kaže Tomislav napominjući kako su im susjedi, prijatelji, znani i neznani iz cijele Hrvatske pomogli urediti i opremiti kuću, osigurati grijanje i sve drugo potrebno za svakodnevno funkcioniranje. Među tim dobrim ljudima iz cijele Hrvatske bili su predsjednik Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir Goran Vicković i članovi virskog UDDK koji su Madunićima poslali pakete pomoći, a za ovo ljeto organizirali su im besplatno ljetovanje na Viru u obiteljskoj kući Monike i Tomislava Krznarića.

Humanitarna akcija virskog UDDK-a Besplatno ljetovanje na otoku Viru za tri obitelji iz Slavonije

– More smo vidjeli prvi put u životu. Djeca su uživala na plažama – govori gospođa Stela i napominje kako je situacija sada puno bolja nego što je bila.

– Okruženi smo dobrim ljudima i ljubavlju, a život je tada puno lakši – poruka je obitelji Madunić s kojima su na tradicionalnom ručku u restoranu Kotarina bili općinski načelnik Marino Radović, predstavnici Općine Vir i virskog UDDK.