Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Biograd na Moru
Regionalni dani EU fondova

Preuzmite prezentacije s edukacija u Biogradu na Moru

Biograd na Moru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Nakon uspješno odrađenog događaja u gradu Ivancu koji je privukao brojne zainteresirane građane, drugi po redu „Regionalni dani EU fondova“ održani su 21. lipnja 2018. godine u Biogradu na Moru u hotelu Ilirija (Tina Ujevića 7) s početkom u 10 sati. Domaćin Grad Biograd na Moru, jedan je od nositelja gospodarskog razvoja te se svrstava među najrazvijenija turistička središta u Zadarskoj županiji, a svoje gospodarstvo temelji na poljoprivredi, ribolovu i turizmu. Ujedno je jedan od hrvatskih gradova koji se izdvajaju uspješnim povlačenjem sredstava iz EU fondova što je rezultiralo društvenim i gospodarskim procvatom. Stoga je upravo Biograd na Moru izabran kao jedan od gradova za provedbu besplatnih edukacija u sklopu projekta „Regionalni dani EU fondova“.

Edukativno-prezentacijski program započeo je pozdravnim govorima pomoćnika ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragana Jelića i gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza. Nakon formalnog uvodnog dijela uslijedila je prezentacija i predavanje Ivana Čupića, voditelja LAG Laura koji je predstavio razvojne projekte u Biogradu na Moru sufinancirane iz fondova Europske unije. Potom je održana panel diskusija pod nazivom „Biograd na Moru – razvoj turizma i poljoprivrede kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali predstavnici nadležnih institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedilo je stručno predavanje pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja”, na kojem su sudionici imali priliku saznati više o fondovima Europske unije, kao i o pravilima korištenja te brojnim mogućnostima financiranja putem europskih strukturnih i investicijskih fondova. Po završetku predavanja, održala se i interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?” na kojoj su sudionici imali priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici su se prolazili uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom se na primjeru pokazalo na koji način pravilno ispuniti prijavne obrasce. Radionicu je vodito Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata.

U okviru informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“, Ministarstvo organizira i “Sajam EU fondova” koji se održao 23. lipnja 2018. od 11 do 14 sati na biogradskoj šetnici. Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci imali priliku upoznati poduzetnike od kojih su mogli čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili  poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici su također imali priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovatii u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

U nastavku možete pregledati i preuzeti prezentacije predstavljene na Regionalnim danima EU fondova održanima u Biogradu na Moru:

HAMAG-BICRO- Najčešće pogreške pri izradi projektne prijave

Lag Laura - Predstavljanje razvojnih projekata u Biogradu na Moru sufinanciranih iz EU

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta - Objavljeni i planirani pozivi

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja- Energetska obnova zgrada iz ESI fondova

Ministarstvo poljoprivrede - Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ministarstvo turizma- Turizam kroz fondove Europske unije

PP Vransko jezero - Revitalizacija i povezivanje atrakcija

Zlatni plamen - Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova