Izbornik
Naslovnica Specijali Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
Od 7. do 9. rujna

Na Jesenskom bjelovarskom sajmu očekuje se na stotine izlagača iz Hrvatske i inozemstva

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Ove godine, u sklopu sajma uvedene su dvije nove manifestacije HOROP-Sajam opreme za hortikulturu i GRO-KO - Sajam građevinske i komunalne opreme

Jesenski bjelovarski sajam koji se održava od 7. do 9. rujna kao i dosadašnjih godina mjesto je okupljanja velikog broja izlagača koji imaju priliku predstaviti svoje novitete iz različitih grana/djelatnosti. Sajam je međunarodnog karaktera, točnije prisutni su izlagači, ali i delegacije iz brojnih drugih zemalja koji predstavljaju novitete u poljoprivrednoj proizvodnji te prate moderne trendove u poljoprivredi, ali i obrtništvu, turizmu i gospodarstvu.

Ove se godine očekuje na stotine izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Bjelovarski jesenski sajam mjesto je na kojem izlažu najvažnije kompanije, udruge i proizvođači ne samo iz poljoprivrede i stočarstva već i iz svih ostalih grana gospodarstva Hrvatske. Izlagači iz inozemstva dolaze iz Srbije, BiH, Slovenije, Italije, Rumunjske, Njemačke, Mađarske i Austrije.

Ove godine, u sklopu 26. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma uvedene su dvije nove manifestacije HOROP-Sajam opreme za hortikulturu i GRO-KO - Sajam građevinske i komunalne opreme.

Publici je posebno zanimljiva Državna stočarska izložba na kojoj se predstavljaju sve pasmine životinja iz svih krajeva diljem Lijepe naše pa i šire, a mlađim naraštajima Bambino kup, Kup mladih uzgajivača goveda koji je posvećen najmlađim uzgajivačima od dvije do 15 godina.

Na prošlogodišnjem sajmu bilo je oko 500 izlagača na prostoru većem od 25.000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora, a sajam je posjetilo više od 40.000 posjetitelja.

Osim dvije nove manifestacije, u samom centru sajma bit će postavljena kupola u kojoj će se nalaziti Informacije/Info pult za posjetitelje i izlagače, a i dio izlagača će biti smješten u kupoli. Osim toga, u kupoli će biti održane i razne prezentacije novih proizvoda/usluga/sajmova, a novitet je i Press centar za novinare koji će se nalaziti u Paviljonu 9.