Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
rafinerija u sisku

'Inzistira se na tome da što više radnika ostane u Ini'

Prosvjed Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak u Zagrebu
1/2
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marić je 2016. izjavio da neće dopustiti zatvaranje rafinerije u Sisku zbog njezina značenja za gospodarstvo i jačanja tog kraja

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak da se u kontekstu transformacije poslovanja Ine inzistira na tome da što veći broj radnika ostane u postrojenjima koja će i dalje funkcionirati, te je odbacio tvrdnje da se u pitanju sisačke rafinerije razmimoilazi u mišljenju s ministrom državne imovine Goranom Marićem.

>> Prosvjed Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak u Zagrebu

Naime, Marić je 2016. izjavio da neće dopustiti zatvaranje rafinerije u Sisku zbog njezina značenja za gospodarstvo i jačanja tog kraja. Ina u sklopu poslovnog plana za 2019. godinu planira početak provedbe programa kojim bi prerada sirove nafte bila koncentrirana u rafineriji u Rijeci, dok bi u Sisku bio industrijski centar s drugim djelatnostima.

Ćorić je novinarima kazao da u ovom trenutku rafinerija u Sisku posluje s oko 30 posto kapaciteta na godišnjoj razini, a rafinerija u Rijeci sa 70 posto kapaciteta.

Donaciji pedijatriji u Slavonskom Brodu Donacija Pedijatriji brodske Opće bolnice 100.000 kuna Donacije Zadarskoj bolnici Donacija Bolnici u Zadru 200.000 kn za dva kreveta za rađanje