Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Donacija

Bolnici u Zadru 200.000 kn za dva kreveta za rađanje

Donacije Zadarskoj bolnici
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Zadarsko rodilište ima pet soba za rađanje i jednako toliko kreveta. Jedan je kupila bolnica 2015., a ostala četiri stara su oko 35 godina

Službi za ginekologiju Opće bolnice Zadar INA i Dogus Group donirali su 200 tisuća kuna za kupnju dvaju novih kreveta za rađanje. Zadarska rađaonica ima pet soba za rađanje i jednako toliko kreveta. Jedan je kupila bolnica 2015., a ostala četiri stara su oko 35 godina.

– Želim naglasiti da u zadarskoj bolnici imamo vrhunske liječnike i medicinsko osoblje, ali bolnica nije samo mjesto liječenja, nego i rađanja novoga života i stoga me izuzetno veseli što je ova donacija od 200 tisuća kuna namijenjena upravo ovom odjelu – izjavio je župan Božidar Longin.

Prosvjed sindikata u Zadru Zadar Povećajte plaće radnicima Vodovoda za 15 posto ili prosvjedujemo i špici sezone

– Izuzetno mi je drago što je ova donacija stigla i u zadarsku bolnicu gdje je rođeno i moje dvoje djece – poručio je Burak Baykan, predsjednik D-Marin Grupe.

Predsjednik Uprave INE Zoltan Aldott govori kako mu je drago što će njihova donacija rodiljama barem malo olakšati porođaj.

– INA iz godine u godinu podržava rad i razvitak bolnica diljem Hrvatske, a ove godine donirat ćemo sredstva za ukupno osam bolnica – otkrio je Aldott.

Na donaciji se u ime svih zaposlenika zahvalio i ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina koji je podsjetio kako je zadarsko rodilište od 1998. nositelj priznanja Rodilište - prijatelj djece. 

Dan Grada Nina Dan Grada Nina: Saniraju se posljedice poplave, kreću i novi projekti