Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
boje jeseni NP Krka

Turisti obožavaju naš NP, pogledajte zašto

Još uvijek veliki broj turista uživa u bojama jeseni NP Krka
1/21
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Posjetitelji, osim prirodnih ljepota, imaju prilike vidjeti uživo kako se na stari način mljelo žito, a tu su i mnogi kulturnopovijesni spomenici

Iako su s promjenom vremena došli hladniji dani još uvijek veliki broj turista uživa u prirodnim ljepotama NP Krka.

Ovaj sedmi nacionalni park u Hrvatskoj najviše je poznat po velikom broju jezera i slapova koji očaravaju svojom ljepotom. Roški slap je najprostraniji, a Skradinski buk najveći i najpoznatiji.

LegendFest na Roškom slapu LegendFest Festival priča, mitova i legendi na Roškom slapu

Dobio je ime po rijeci Krka koja je dio parka te je prirodni i krški fenomen, a upravo sedreni slapovi temeljni su fenomen ove rijeke.

NP Krka nalazi se u središnjoj Dalmaciji samo nekoliko kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika.

Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero te utječe u Šibenski zaljev. Prostire na 142 kvadratna kilometra, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina.

Otvorena nova poučno-pješačka staza pogled na Visovac i kanjon Među gredama Nova poučno-pješačka staza s vidikovcem

Park se također može pohvaliti osebujnim i bogatim biljnim i životinjskim svijetom - 860 različitih biljnih svojti i čak 221 vrstom ptica.

Posjetitelji, osim prirodnih ljepota, imaju prilike uživo vidjeti kako se na stari način mljelo žito, a tu su i mnogi kulturnopovijesni spomenici. 

Posebna atrakcija je i etno selo koje čuva uspomenu na stare obrte i načine života, a za koje je uprava NP Krka nagrađena Zlatnim cvijetom Europe 2006. godine.

Volonteri u NP Krka zaljubljenici u prirodu Četvero volontera započelo s jednomjesečnim volontiranjem u NP 'Krka'