Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
FINA:

Ovo je top 10 gradova po ostvarenom ukupnom prihodu poduzetnika

Foto: Filip Kos/PIXSELL/ilustracija
U usporedbi s rang listom u 2017. godini, s popisa su ispali Zadar i Čakovec

Iza prvorangiranih poduzetnika Zagreba, po brojnosti poduzetnika i zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti) su Split, Rijeka i Poreč, javlja FINA u svom izvješću za 2018. godinu.

'Poduzetnički fond Grada Varaždina' Varaždin dijeli 1,6 milijuna kuna potpore poduzetnicima

Među prvih 10 gradova prema konsolidiranoj (neto) dobiti poduzetnika u 2018. godini su još i Karlovac, Velika Gorica, Dubrovnik, Našice, Rovinj i Vukovar. U usporedbi s rang listom u 2017. godini, s popisa su ispali Zadar i Čakovec, koji su uz Osijek, Varaždin i Svetu Nedelju na rang listi 10 gradova po ostvarenom ukupnom prihodu poduzetnika u 2018. godini. Umjesto Zadra i Čakovca novi na rang listi po neto dobiti poduzetnika u 2018. godini su Našice i Rovinj.

Dobrim rezultatima poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu najviše je doprinijela Ina d.d., u Splitu Tommy d.o.o., u Rijeci Plodine d.d., u Poreču Plava laguna d.d., u Karlovcu HS Produkt d.o.o., u Velikoj Gorici Lidl Hrvatska d.o.o. k.d., u Dubrovniku Jadranski Luksuzni Hoteli d.o.o., u Našicama Nexe grupa d.d., u Rovinju Maistra d.d. i u Vukovaru Eenergia naturalis d.o.o.

Jedinstven proizvod Osječko-baranjske županije Nema nitko ni u EU: Poduzetnicima početnicima krediti s nula posto kamata

Analiza rezultata poduzetnika potvrđuje veliki udio poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 gradova po kriteriju ostvarene neto dobiti u 2018. godini, koji je u broju poduzetnika 49,3%, u broju zaposlenih 52,1%, u ukupnim prihodima 62,6%, u dobiti razdoblja 66,9%, u gubitku razdoblja 55,2% i neto dobiti 74,6%.