Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Vježba

Pripreme za Sigurnost 19

Vježba će se održati na području Zadarske, Šibensko-kininske i Splitsko-dalmatinske županije
1/13
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Cilj međuresorne vježbe Sigurnost 19 je provjera spremnosti i koordinacija vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga koje sudjeluju u provedbi zadaća tijekom ljetne protupožarne sezone

U tijeku su pripreme za međuresornu vježbu Sigurnost 19 koja će se održati u utorak, 21. svibnja na području Zadarske, Šibensko-kininske i Splitsko-dalmatinske županije . Pokazni dio vježbe, kao i taktičko-tehnički prikaz sredstava i opreme održat će se u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama, priopćili su iz MORH-a.

Vježba se provodi temeljem godišnjeg plana rada Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za 2019. godinu i u skladu s Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara za Republiku Hrvatsku u 2019. godini.

Prikazu vježbe Sigurnost 19 prisustvovat će potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ujedno i predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

Cilj međuresorne vježbe Sigurnost 19 je provjera spremnosti i koordinacija vatrogasnih, vojnih i policijskih snaga koje sudjeluju u provedbi zadaća tijekom ljetne protupožarne sezone.

Vježba evakuacije u vrtiću U svega dvije minute ekavuirano 200 mališana