Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Uspjeh na natjecanju Slagalica

Sisački gimnazijalci smislili igricu, križaljku i film

Gimnazijalci iz Siska sudjelovali u natjecanju Slagalica
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Učenici sisačke gimnazije sudjelovali su na natjecanju za srednjoškolce Slagalica portala Srednja.hr te su, između ostalog, trebali smisliti igrice za projekt Ine

Dva druga i jedno treće mjesto, epilog je to nastupa učenika trećih razreda sisačke gimnazije na finalu tzv. case study natjecanja za srednjoškolce “Slagalica” portala srednja.hr. Od ukupno 12 ekipa u finalu, čak tri činili su sisački učenici koji su najbolji bili u idejnom osmišljavanju igrice za projekt INA Junior Freshhh.

– Naša je igrica tipa Super Maria. Igrač se kreće po razinama, nailazi na probleme s kojima se mogu susresti radnici Ine, slomljene stube, mlazovi pare i slično, a uz prolazak tih fizičkih prepreka mora se odgovarati na kviz-pitanja. Točni odgovori na ta pitanja otvaraju nove razine i uz kviz-pitanja skupljaju se dijelovi odgovora, formula i riječi za konačno finalno pitanje na kraju igre – rekao nam je Jakov Stanišić koji je, zajedno s Patrickom Kasaićem i Lovro Novincem, osvojio drugo mjesto.

Snimale mjesec dana

Treće mjesto osvojili su Juraj Kukić i Alen Papak za prijedlog igrice kao križaljke s više razina, a čiji su pojmovi bili također vezani uz Inu kao nositelja natječaja u toj kategoriji.

Gimnazijalke Karla Bujger, Lea Blažević i Ana Majnerić osvojile su drugo mjesto u svojoj kategoriji, projektu “Vizije razvoja vijeća učenika u RH”.

– Mislim da smo pokazale drukčiji pristup tome, odlučile smo se za film kao prezentaciju. Kroz taj film koji smo pripremale i snimale oko mjesec dana željele smo prikazali povezivanje s našom sisačkom zajednicom – rekla je Lea Blažević. Ekipu je kroz natjecanje vodila mentorica Blaženka Slovenec, profesorica fizike.