Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županija osigurala 830.000 kuna za učenike i studente

Đaci i studenti, pozor: natječaji za stipendije darovitima i deficitarnim zanimanjima

Stipendije
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Prijave traju do 23. studenoga, a podijelit će se ukupno 50 stipendija

Dubrovačko-neretvanska županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te natječaj za stipendiranje onih koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Ukupno će se dodijeliti 10 učeničkih i 20 studentskih stipendija darovitim učenicima i studentima te četiri učeničke i 16 studentskih stipendija za deficitarna zanimanja.

Mandarine Velik uspjeh županijske inicijative Svi jedu neretvanske mandarine!

Studenti i učenici mogu su prijaviti do 23. studenoga 2018. godine, a sve potrebne podatke o uvjetima natječaja i obvezne obrasce mogu pronaći na mrežnim stranicama županije.

Kriteriji za dobivanje novca

Županija će učenike stipendirati u iznosu od 600 kuna mjesečno, dok će studentske stipendije iznositi 1000 kuna mjesečno, u trajanju od 10 mjeseci.
Kriteriji za dodjelu stipendija nadarenim učenicima, uz opći uspjeh za svaku od prethodnih dviju godina obrazovanja, su i pohađanje druge srednje škole (glazbene, plesne ili neke druge) uz redovitu srednju školu, sudjelovanje i postignut uspjeh na natjecanjima i smotrama znanja u prethodne dvije godine obrazovanja te socijalni status.

Što se tiče kriterija za dodjelu stipendija studentima, uz dokaz o općem uspjehu za svaku od prethodnih dviju godina obrazovanja, uvjet su i objavljeni radovi, izlaganja na znanstvenim skupovima, sudjelovanje i uspjeh na natjecanjima i izložbama inovacija te osvojene nagrade u prethodne dvije godine obrazovanja, kao i socijalni status.

U Županiji je u listopadu ostvareno 158.716 dolazaka Dubrovačko-neretvanska županija Srušili turističke rekorde i u listopadu

U deficitarna zanimanja za koja Županija dodjeljuje stipendije ubrajaju se: konobar (1), medicinska sestra (2), slastičar (1), doktor medicine (10), magistar medicinske biokemije (2), magistar farmacije (1), magistar edukacijske rehabilitacije (1), magistar logopedije (1) i magistar edukacije fizike (1). Kriteriji za dodjelu stipendija za učenike i studente koji se obrazuju za neko od ovih zanimanja su opći uspjeh učenika i studenata iz svih predmeta u posljednje dvije godine obrazovanja i socijalni status.

Više za doktore medicine

U županijskom proračunu ove je godine za tu namjenu osigurano 80.000 kuna više nego 2017., odnosno ukupno 830.000 kuna. Najveći porast očituje se u broju stipendija za buduće liječnike. Dubrovačko-neretvanska županija je nastojeći zaustaviti negativne trendove u zdravstvu i prateći potrebe, raspisala čak deset natječaja za stipendije za zanimanje doktora medicine, dok im je prošle godine dodijelila dvije stipendije.

Mandarine se u Zagrebu prodaju na devet lokacija Dobroslavić i Bandić predstavili manifestaciju “Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu” Zagrepčani, kupujte prave neretvanske mandarine izravno od proizvođača! Gradnja poduzetničkog inkubatora u Pločama Nakon dubrovačkog gradi se novi poduzetnički inkubator Župan Dobroslavić zadovoljan radovima na poduzetničkom centru u Pločama